Svätojánsky jarmok v Moravskom Svätom Jáne sa stal významnou tradíciou, ktorá každoročne privíta mnoho návštevníkov z blízkeho aj vzdialeného okolia. Táto dlhoročná udalosť, udržiavaná už desiatky rokov, je jedným z najnavštevovanejších a najobľúbenejších podujatí svojho druhu v regióne.

Tohtoročný ročník jarmoku sa uskutoční v sobotu 24. júna a začne už o 7:00 ráno.

Návštevníci môžu očakávať dvesto predajných miest s najrozmanitejším tovarom – od tradičných remeselných výrobkov po moderné spotrebné tovary. Zóna venovaná remeslám a bohatá ponuka občerstvenia zaručujú, že každý si tu nájde to svoje.

Jedným z lákadlov je aj kultúrny program, ktorý sa odohráva v parku pri zdravotnom stredisku. O hudobnú atmosféru sa postarajú dychová hudba Záhorienka od 9:00 do 13:00, následne hudobná skupina ZMRK a od 15:00 skupina Kantori.

Záhorácke rádio 2024 01

Ako bonus k jarmoku môžu návštevníci navštíviť aj výstavu v miestnom kultúrnom dome. Výstava s názvom „Chrena Jozef: 1983 – Tvorba – 2023 predstavuje diela miestneho umelca Jozefa Chrenu, ktoré vznikli v priebehu štyroch desaťročí. Je to jedinečná príležitosť nahliadnuť do vývoja tohto talentovaného umelca a pochopiť, ako sa jeho tvorba prehĺbila a rozvinula v priebehu rokov.

Tento tradičný jarmok teda opäť sľubuje deň plný zábavy, kultúry a obchodu, ktorý by nemal chýbať v kalendári žiadneho obyvateľa regiónu, ani návštevníka z iných kútov Slovenska.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

BM Salon EV