Posledné 22. kolo malo definitívne rozhodnúť v otázke postupu, keďže o osude Borského Svätého Jura bolo už dávno rozhodnuté. Pred posledným kolom odpadol z bojov o postup Kunov a tak sa zraky fanúšikov obracali do Šajdíkových Humeniec a Hradišťa pod Vrátnom, kde hral Unín.

Foto zo zápasu 8. ligy Kunov - Vrádište 4:2.
Foto zo zápasu 8. ligy Kunov – Vrádište 4:2.

Ten mal ťažšiu pozíciu, no všetko vo vlastných rukách. Mal náskok jedného bodu a vyrovnané vzájomné zápasy (2:1, 2:3). Musel však vyhrať, lebo ani remíza by mu nemusela stačiť k obhájeniu pozície lídra tabuľky. Zvládol to však perfektne a po víťazstve 3:0 sa oprávnene teší z postupu do 7. ligy.

 

Hradište – Unín 0:3 (0:1)
Góly: 14. B. Perička, 74. M. Tokoš, 90. P. Rehák.
Rozh. Otočka, Hušek, Dzindzík.
Hradište je doma pre každé mužstvo silným súperom, Unín však potreboval k postupu nutne tri body. Aj remíza by dávala šancu Š. Humencia. Už do polčasu išli hostia do vedenia gólom Bedricha Peričku a o svoje najtesnejšie vedenie sa museli obávať až do záverečnej štvrťhodinky. V 74. min. dal ich poistný gól na 0:2 Mišo Tokoš a definitívne si vydýchli v 90. min. po góle Peťa Reháka – 0:3. Hneď po záverečnom hvizde vypukli priamo na trávniku postupové oslavy hráčov i funkcionárov Unína.

 

Š. Humence – Smolinské 3:1 (2:0)
Góly: 35. D. Štefečka, 40. A. Foriška, 66. O. Sekáč – 47. V. Baibara.
Rozh. Polakovič, Thao, Daniš.
Domáci museli vyhrať, aby im ostala nádej na postup, no zároveň museli aj dúfať, že ich najväčší konkurent z Uníne v poslednom kole nevyhrá. Nestalo sa. Domáci sa gólovo presadili až v závere prvého polčasu po góloch Damiána Štefečku a Aleša Forišku – 2:0. Chvíľu po prestávke Vladyslav Baibara znížil na 2:1 a zdramatizoval zápas. V 66. min. uzavrel skóre zápasu na konečných 3:1 Ondrej Sekáč, no domácim to na postup nestačilo. Domáci netrpezlivo očakávali správy z Hradišťa, no tie pre nich neboli priaznivé.

Zo zápasu Koválov - Letničie 1:0. Domáci Andrej Tokoš uniká dvojici Peter Portel - Jerguš Škápik. Vzadu Tomáš Kolibecký.
Zo zápasu Koválov – Letničie 1:0. Domáci Andrej Tokoš uniká dvojici Peter Portel – Jerguš Škápik. Vzadu Tomáš Kolibecký.

Koválov – Letničie 1:0 (1:0)
Gól: 38. M. Kuba.
Rozh. Polakovič, Obcovič.
Takmer celý prvý polčas sa hral na jednu bránu. Šance domácich zahodili M. Kuba, Guštafík a ani gólová hlavička A. Tokoša si cestu do siete nenašla. Keď Tokoš o chvíľu netrafil ani nohou, mohol prísť trest. Po úniku Kalaya sa triaslo brvno Lanžovej brány a o chvíľu domáci brankár končekmi prstov vyrazil Kalayovu strelu na roh. Hostia nevyužili ani závar pred bránou po trestnom kope Michala Konečného. A tak udreli domáci, v 38. min. keď na päťke ostal nestrážený Maťo Kuba a prekonal Kollára v bráne hostí – 1:0. Po prestávke mali viac z hry hostia. Vyrovnať mohli Ľuboš Lánik i Daniel. V závere sa už takmer nebránilo. Tokoš v šanci bránku prestrelil, strelu Lánika vytlačil Lanža „očami“ a Kollár fantasticky vyrazil tutovku Guštafíka. Nakoniec Tokoš trafil ešte brvno. Domáci si tri body zaslúžili.

 

Kunov – Vrádište 4:2 (1:0)
Góly: 39., 53. H. Manďák, 59. J. Burian, 74. J. Belohlávek – 79., 82. D. Medo.
Rozh. Babic, Tomka.
Kunov začal náporom a brankár Novák sa zapotil po šanciach Manďáka a Belohlávka. Po štvrťhodine sa osmelili aj hostia, strelu Pekaroviča vytiahol Bartek z pod brvna na roh, Reháka v sľubnej šanci neposlúchala lopta a Tokoša v tutovke vychytal Bartek. V závere polčasu svoju druhú šancu už premenil Hugo Manďák, ktorý po prestávke pridal aj svoj druhý gól – 2:0. Po hodine hry pridal tretí gól Jozef Burian a na hrozivých (pre hostí) 4:0 zvýšil Juraj Belohlávek. Až v závere dvomi gólmi upravil na prijateľných 4:2 Dominik Medo.

Macek Knihy.Zahori

Sekule – Rovensko 9:1 (5:1)
Góly: 6., 37. F. Volouch, 10., 25., 48. E. Húšťava, 18. M. Vávra, 53., 88. A. Sekulský, 72. M. Ježek – 43. S. Starych.
Rozh. Škrinár, Thao.
Sekule mali na striedanie toľko hráčov, čo Rovensko na ihrisku. Hostia prišli iba s deviatimi hráčmi a už do polčasu päťkrát inkasovali, a to ešte brankár Jaro Vlk a Andrej Trajlínek nepremenili pokutové kopy. V závere polčasu sa Silvovi Starychovi podarilo znížiť na 5:1. Hostia sa po prestávke snažili, aby nedostali aspoň dvojcifernú nakladačku, čo sa im aj s vypätím síl podarilo.

 

Bor. Sv. Jur – Smrdáky 1:4 (1:1)
Góly: 18. E. Salajka – 29., 61. T. Danihel, 64. M. Škoda, 83. T. Mička.
Rozh. Daniš, Nečas.
Domáci futbalisti po prvýkrát v sezóne vyhrávali, keď ich v 18. min. poslal do vedenia Edo Salajka – 1:0. Z vedenia sa tešili iba 11 minút, keď Tomáš Danihel vyrovnal a po prestávke svojim druhým gólom otočil skóre v prospech favorita – 1:2. Ďalšími dvomi gólmi jeho víťazstvo poistili Mišo Škoda a Tomáš Mička.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023