Futbalisti Nafty Gbely k poslednému zápasu sezóny 2022/23 cestovali na ihrisko Kozároviec ako mierny favorit.

Ilustračné foto: 123rf.com

Hoci v oklieštenej zostave, úlohy favorita sa zhostili dobre a zaslúžene si priviezli tri body. S mužstvom necestoval kapitán a s 12 gólmi najlepší strelec mužstva Dominik Nemec (STOP pre ŽK) a v strede poľa chýbali Matej Kosorin a Vlado Mráz. Nafta Gbely ukončila sezónu ako najlepšie mužstvo zo spodnej polovičke tabuľky.

Kozárovce – Nafta Gbely 1:3 (1:2)
Góly: 20. D. Drienovský – 11. vlastný (T. Londák), 42. N. Mihál, 58. Ľ. Ligás.
Rozh. Fehér, Grédi, Uhrín. ŽK 1:2 (Kovács – Ligás, Smolinský).
Gbely: P. Ravas – Rehák, Caltík, Rosa, Mihál, Mička, L. Ravas, Pribyla, Ligás, Bohun, Smolinský (str. Bača, Neoveský), tréner Adam Ambra.

Plocha draka Knihy.Zahori

Hostia začali aktívnejšie a v 11. min. sa ujali vedenia, keď po štandardnej situácii si dal nešťastný vlastný gól domáci obranca Londák – 0:1. Hoci mali hostia častejšie loptu v moci, po zbytočnej strate lopty v strede ihriska sa po rýchlom brejku podarilo domácim v 20. min. vyrovnať Drienovským na 1:1. Našťastie gól mužstvom hostí neotriasol a hrali si stále svoju hru, čo im prinieslo aj zaslúžený úspech, keď chvíľu pred odchodom do šatní ich po peknej kombinačnej akcii opäť poslal do vedenia Noro Mihál – 1:2. Po prestávke domáci zvýšili aktivitu v snahe vyrovnať. Šance boli na obidvoch stranách, hostí viackrát podržal výbornými zákrokmi brankár Peter Ravas. V 58. min. vyšla hosťom ďalšia pekná kombinačná akcia, po ktorej odskočili už na dvojgólový rozdiel gólom Ľuba Ligása – 1:3. A keďže hostia mali na lavičke okrem náhradného brankára Baču už len jedného hráča, zamerali sa najmä na udržanie si svojho náskoku, čo sa im aj podarilo. Obrana na čele s brankárom Ravasom pracovala spoľahlivo a nedovolila súperovi zdramatizovať zápas. Záhoráci sa tak so sezónou rozlúčili víťazne.

Ďalšie zápasy: Hurbanovo – Gabčíkovo 0:1, Marcelová – Lehota 1:9, Pata – Trebatice 1:1, FC Nitra – Jasl. Bohunice 2:1, Led. Rovne – Boleráz 4:3, Imeľ – Levice 3:0, FC ViOn B – Kolárovo 6:1.
Dohrávky: Gabčíkovo – Kozárovce 4:2, Boleráz – FC Nitra 2:1.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024