V poslednom 10. kole nadstavby sa udiala v tabuľke len jedna zmena, keď si Štefanov a Sobotište na 5. a 6. mieste vymenili poradie.

Foto zo zápasu Štefanov - Sobotište 1:7
Foto zo zápasu Štefanov – Sobotište 1:7

Padlo spolu 18 gólov, čo je slušný priemer 6 gólov na zápas, pre diváka veľmi zaujímavé. Najviac sa o to zaslúžili mužstvá vo Štefanove, kde videli diváci až 8 gólov, žiaľ, pre domácich 7 do ich siete.

 

Majstrovstvá ObFZ Senica 7. liga 10. kolo nadstavby
Skupina o 1. – 6. miesto

Dubovce – Oreské 4:2 (1:2)
Góly: 40. (11), 46., 60. R. Drgon, 67. R. Balážik – 5. O. Královič (11), 16. L. Pavlačka.
Rozh. Vlk, Blaha, Škrinár.

Keď po štvrťhodine hry vyhrávalo Oreské na ihrisku už istých postupujúcich Duboviec 0:2, na výhru domácich by si len málokto vsadil. Už v 5. min. zahral domáci kapitán Fero Matúš v šestnástke rukou a nariadený pokutový kop premenil Ondrej Královič – 0:1. V 16. min. zvýšil svojim 35. gólom v sezóne Lukáš Pavlačka už na 0:2. V 40. min. však po faule dostali príležitosť pokutového kopu aj domáci a jeho premenením vykročil za hetrikom Rado Drgon – 1:2. Hneď po prestávke vyrovnal na 2:2 a v 60. min. dokonal v zápase gólový obrat – 3:2. Na konečných 4:2 zvýšil v 67. min. Richard Balážik.

Macek Knihy.Zahori

Petrova Ves – Cerová 2:2 (1:0)
Góly: 29. J. Dvořák, 74. T. Polák – 61. T. Královič (11), 79. O. Ilčík.
Rozh. Ma. Šefčík, Rusinko, Knap. ČK 0:1 (58. J. Herceg).

V nadstavbovej časti nezdolaná Petrova Ves si chcela udržať svoju sériu bez prehry aj v zápase s Cerovou, ktorá sa mohla popýšil vysokým víťazstvom s Dubovcami pred týždňom. V obojstranne korektnom zápase každý chvíľku ťahal pílku, či už herne alebo v skóre. Domácim v 29. min. pomohlo slnko, keď lopta po rohu Dvořáka skončila v sieti „oslepeného“ brankára Václavka – 1:0. V 55. min. mohli domáci po faule v šestnástke svoje vedenie zvýšiť, no Peter Dvorský nepremenil pokutový kop, ktorý mu Václavek chytil. O chvíľu videl hosťujúci Jaro Herceg prísnu ČK, no hostia aj v oslabení vyrovnali, keď v 61. min. po faule Gašparoviča premenil pokutový kop sám faulovaný Timo Královič – 1:1. Petrovka sa ešte raz ujala vedenia. Svoj deviaty góly v jarnej časti da Tomáš Polák – 2:1. Hostia bojovali aj v oslabení a vyplatilo sa im to. V 79. min. na konečných a zaslúžených 2:2 vyrovnal Ondrej Ilčík.

 

Štefanov – Sobotište 1:7 (0:2)
Góly: 90. M. Matula – 22. A. Kúdela, 36., 85. M. Valo, 65., 81. L. Čenteš, 69., 83. M. Tomeček.
Rozh. Otočka, Štora, Michalička. ČK 1:0 (65. P. Tomašovič).

Zápas, v ktorom sa rozhodovalo o poslednom mieste finálovej skupiny o postup. Lepšie ho zvládli hostia, ktorí sa tak na poslednú chvíľu odpútali s posledného miesta. Sobotište malo jednoducho svoj deň D. Už v prvom polčase získalo dvojgólový náskok gólmi Adama Kúdelu a Matúša Vala – 0:2. Keď v 65. min. uvidel domáci Paťo Tomašovič ČK, hostia okamžite trestali ďalšími dvomi gólmi, ktoré v priebehu štyroch minút dali Lukáš Čenteš a Miro Tomeček – 0:4. To najlepšie si však hostia nechávali až nakoniec, keď v poslednej desaťminútovke sa dvojgólovými strelcami stali Čenteš, Tomeček a Valo – 0:7. Až v nadstavenom čase dal aspoň čestný úspech domáci Maťo Matula – 1:7. V zápase sa s aktívnou činnosťou hráča lúčil Viktor Tomka (41), ďalej bude pokračovať ako rozhodca ObFZ Senica.

 

Skupina o 7. – 11. miesto

Radošovce – Mor. Sv. Ján 2:0 (1:0)
Góly: 39., 53. J. Vávra.
Rozh. Knap, Vlk, Polakovič.
Zápas o 8. miesto v tabuľke rozhodol dvomi gólmi jediný strelec zápasu. Domáci Jozef Vávra sa presadil v každom z obidvoch polčasov a zaistil domácim tri body potrebné k 8. miestu.

 

Rohov – Pop. Močidľany 2:1 (0:0)
Góly: 79. O. Hološka, 90. J. Ďurica – 89. B. Novák (11).
Rozh. Blaha, Tubl, Ma. Šefčík.
V zápase posledných dvoch mužstiev tabuľky sa vynárala otázka, či sa Pop. Močidľanom podarí vyhrať aspoň jedno stretnutie v ročníku. Zápas sa za bezgólového stavu blížil k svojmu záveru, keď poslal domácich do vedenia Hološka. Lenže v 89. min. vyrovnal z pokutového kopu Braňo Novák a vykresal ešte maličkú šancu navíťazstvo hostí. Lenže hneď po rozohraní dal Jakub Ďurica víťazný gól Rohova a definitívne rozhodol, že hostia sa v práve skončenom ročníku z víťazstva tešiť nebudú.

voľno – Lakš. N. Ves.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

Lakovanie a Pieskovanie