Nová sezóna 2023 sa pre mladého slovenského pretekára v motokároch Jakuba Gašparoviča zo Stupavy začala skvele. Po prestupe do tímu LSR Racing nastúpil Jakub na prvé preteky majstrovstiev Slovenska (MSR) 2023 vo veľkej motokáre v kategórii Rotax Junior MAX, kde predviedol svoje pretekárske umenie.

“Vo februári a marci Jakub absolvoval na talianskych tratiach preteky seriálu WSK (World Series Karting) a zóny strednej Európy, FIA CEZ, ktoré boli preňho zároveň posledné v malej motokáre (kategória Rotax Mini MAX),” informoval nás otec pretekára, Milan Gašparovič.

Prvý pretek MSR si Jakub odkrútil vo veľkom štýle. Jednu jazdu vyhral a obsadil celkové 5. miesto. Podobne sa mu darilo aj na prvých pretekoch Slovenského kartingového poháru (SKP) na Slovakia Ringu, kde zopakoval svoje úspešné 5. miesto.

Záhorácke rádio 2024 01

V rakúskom Bruck an der Leitha sa Jakubovi podarilo vyjazdiť svoje prvé pódium v juniorskej kategórii, keď celkovo vyhral druhé preteky SKP. “Nenechal nič na náhodu a s prehľadom si vyjazdil svoje prvé pódium v juniorskej kategórii,” pochválil svojho syna Milan Gašparovič.

Na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa následne presunuli do českého Vysokého Mýta, si Jakub opäť vyjazdil pódiové umiestnenie so ziskom celkového tretieho miesta.

Nasledujúce preteky MSR sa uskutočnia v dňoch 23. až 25. júna na okruhu Steel Ring v Třinci. “Držme spoločne palce Jakubovi, aby pokračoval v sérii úspechov,” uzatvára otec.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024