Aj tento rok môže verejnosť rozhodnúť o naj osobnosti Bratislavského kraja. Ceny každoročne udeľuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Vyberať možno z 23 zaujímavých mien z oblasti školstva, športu, sociálnej oblasti, umenia, publicistiky, či histórie.

„Máme v kraji veľa osobností, ktoré svojou prácou i nápadmi prispievajú k spoločenskému aj ekonomickému rozvoju regiónu, pomáhajú občanom v kraji a prispievajú k jeho dobrej prezentácii doma i v zahraničí. Som na ne nesmierne hrdý,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Macek Knihy.Zahori

Verejnosť vyberá spomedzi 23 tohtoročných laureátov, ktorých schválilo Zastupiteľstvo BSK. Hlasovať možno na webe Bratislavskykraj.sk do stredy 28. júna 2023. Hlasovací formulár, ako aj zoznam ocenených osobností nájdete tu ←

Ocenenia BSK sa uskutočnia už po dvadsiaty raz. Laureátom budú udelené Výročné ceny Samuela Zocha, Pamätné listy predsedu a po piaty raz aj titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhuje bratislavský župan. Tento rok ju získa slovenský spisovateľ, antifašista a jeden z dvoch väzňov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau Alfréd Wetzler.

Slávnostné odovzdávanie Ocenení BSK sa uskutoční vo štvrtok 29. 6. v divadle P. O. Hviezdoslava o 19:00.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Lakovanie a Pieskovanie