V národnom tréningovom olympijskom centre X-Bionic Sphere v Šamoríne sa konal najväčší školský športový festival Slovenska pod názvom SUPERfinále 2023. Medzi 1200 športovcami z celého Slovenska nechýbali ani žiaci a žiačky malackých škôl, ktorí predstavili v atletike, v stolnom tenise a vo vybíjanej.

Teodor Volek

Najlepší individuálny úspech dosiahol žiak ZŠ Záhorácka Teodor Volek. Bol najrýchlejší v behu na 60 m starších žiakov za 7,34 s. Vynikajúcim 2. miestom v hode vortexom sa zaskvel Tomáš Sámel zo ZŠ Záhorácka (75,35 m). Rovnako úspešná vo vortexe bola Anna Adela Cormanová zo ZŠ Dr. J. Dérera. Jej strieborný pokus meral 52,25 m.

Najlepšie kolektívne umiestnenie dosiahli žiačky ZŠ Štúrova vo vybíjanej, ktoré vybojovali veľmi peknú 5. priečku. Reprezentovali: Olívia Kováčová, Martina Stachovičová, Timea Čikošová, Michaela Odumorková, Lucia Šovčíková, Nikol Krchňavá, Zara Vozárová, Nela Harantová, Sarah Kollerová, Barbora Hrončeková, Laura Pospíšilová a Vivien Maďaričová. V okresnom a krajskom kole s nimi hrali aj Nina Trutzová a Kristína Hanzalíková.

Plocha draka Knihy.Zahori

Stolné tenistky ZŠ Záhorácka Erika Stúpalová, Veronika Stúpalová a Natália Pavlíková mali veľmi ťažký žreb. Už v základnej skupine mali neskoršie majsterky a vicemajsterky. Obsadili konečné 6. miesto.

Atletické družstvo ZŠ Dr. J Dérera v zložení Anna Adela Cormanová, Ida Pullmanová, Nela Stašková, Daniela Strelecká a Ema Vajdová obsadilo v konkurencii 10 najlepších tímov Slovenska 7. miesto. Z individuálnych výkonov zaujali výsledky ešte len 12-ročnej Nely Staškovej. Talentovaná atlétka, pripravujúca sa v AC Malacky, skočila do diaľky 480 cm a 800 m zvládla za 2:43,20 min.

Obrovskú smolu mal v súťaži družstiev výber atlétov ZŠ Záhorácka. Michal Hrouda, Tomáš Měšťan, Matias Michalovič, Alessandro Perin, Tomáš Sámel a Teodor Volek po celý čas súťaže figurovali na medailových priečkach, ale v záverečnej štafete si chlapci neodovzdali kolík vo vymedzenom území a následne boli diskvalifikovaní. Bez bodov za štafetu sa tak z priebežnej bronzovej priečky prepadli na 9. miesto. Veľmi pekné výkony predviedol 13-ročný Matias Michalovič. V skoku vysokom prekonal latku vo výške 150 cm a v skoku ďalekom sa zlepšil na 510 cm.

Text: P. Filip, foto: A. Hollá, P. Ondruš


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Trnavské rádio Tak akorát 2024