V pondelok a utorok (26.6. a 27.6.) prídu v doobedných hodinách na všetky základné školy v Malackách odchovanci malackého basketbalu, profesionálni športovci reprezentanti Slovenska Boris Bojanovský a Tomáš Pavelka.

V telocvičniach budú s nimi diskutovať, súťažiť žiaci prvého stupňa základných škôl.

Všetko sa uskutoční v rámci veľkého náboru, ktorý po rokoch rozbieha miestny Strojár v spolupráci so známym slovenským raperom Majselfom, ktorý basketbal hrával, má k nemu pozitívny vzťah a momentálne žije v Malackách.

Majself bude nábor moderovať, možno aj zarapuje a predstaví sa minimálne na dvoch základných školách. V rámci dopoludnia budú deti súťažiť v basketbalových zručnostiach, pripravené pre nich budú sladkosti, tričká a súťažiť môžu aj o mikiny.

Záhorácke rádio 2024 01

Nebude chýbať diskusia so slovenskými reprezentantami, chalani predvedú aj niečo zo svojho basketbalového umenia. Obaja študovali v Malackách, hrali za TJ Strojár a obaja odišli za profesionálnym chlebíkom do Španielska.

V súčasnosti je Boris základným pilierom slovenského majstra z Levíc a Tomáš obliekal dres estónskeho vicemajstra z Tartu.

Basketbalová Akadémia Strojáru sa bude otvárať v septembri, bude pracovať na štyroch školách, rodičia deti môžu zapísať a prihlásiť už budúci týždeň.

Akadémia bude pracovať pod vedením skúsených trénerov s najvyššou licenciou a vzdelaním Branislavom Orthom a Petrom Ondrušom, v septembri privíta akadémia skúseného trénera zo Srbska. Akadémia je určená pre deti 1-4.ročníka no Strojár prijme aj deti 5-9.ročníka do už existujúcich družstiev.

Hráči Strojáru získali už 14 titulov majstrov SR a Česka. Oddiel vychoval 7 reprezentantov SR, ktorí zároveň pôsobili v rôznych krajinách sveta – USA, Španielsko, Veľká Británia, Belgicko, Estónsko, Poľsko a Česko. Naše družstvá reprezentovali vo – Francúzsku, Taliansku, Švajčiarsku, Nemecku, Srbsku, Chorvátsku, Česku a Maďarsku.


.
Toto je čítané

Karting: Stupavčan Jakub Gašparovič vyhral prestížne preteky vo Francúzsku

Slovenský reprezentant, 13-ročný Jakub Gašparovič zo Stupavy, sa stal vo francúzskom Val…

BM Salon EV