Situácia s nedostatkom všeobecných lekárov v Senickom okrese sa komplikuje. Po tom, čo praktická lekárka Lujza Dederová ku koncu mája ukončila svoju činnosť, jej obvod bol rozhodnutím Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pripojený k obvodu lekára Martina Zimana z Winterklinik s. r. o. Senica.

ilustračné foto

Pacienti zo Sobotišťa či Cerovej sa už zmierovali s tým, že budú za ošetrením cestovať do Senice. Náhle úmrtie MUDr. Zimana ich ale opäť uvrhlo do neistoty. Mnohí v posledných dňoch bezradne obvolávali všeobecných lekárov v okolí a prosili ich, aby ich vzali do svojej evidencie. Čo teraz s pacientmi po MUDr. Dederovej, ale aj s pôvodnými pacientmi zosnulého lekára bude, sme zisťovali priamo na úrade TTSK.

Macek Knihy.Zahori

“Situáciou sa intenzívne zaoberáme. Do konca júna je zabezpečený zástup lekára, takže pacienti budú ošetrení,” uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu TTSK Lucia Šmidovičová.

Dodala, že ide o stále aktuálnu situáciu, ktorú sa kraj snaží vyriešiť k spokojnosti pacientov: “Akonáhle nájdeme nového lekára, ktorý preberie ambulanciu po MUDr. Zimanovi, budeme jeho pacientov informovať. Nie je vylúčené, že budeme musieť zdravotnú dokumentáciu rozdeľovať medzi všetkých lekárov v okrese Senica, aby sme vedeli zabezpečiť poskytovanie zdravotnej starostlivosti.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV