Od soboty 1. júla 2023 prichádza v Integrovanom dopravnom systéme Bratislavského kraja (IDS BK) k viacerým zmenám. Tie sa týkajú najmä prevádzkovej oblasti Malacky. Najočakávanejšou zmenou je zavedenie obsluhy Borov autobusovou linkou 216. Tá po zmene cestovných poriadkov zabezpečí nové spojenie Stupava – Záhorská Bystrica – Bory.

default

Autobus 216 bude premávať celodenne v 60-minútovom intervale. Všetky spoje linky 216 budú navyše obsluhovať vnútrozemie Stupavy, čím bude zabezpečené priame, dostupné spojenie pre obyvateľov dochádzajúcich do Nemocnice Bory a do obchodného centra Bory Mall, či už za prácou, za lekárom, za nákupmi alebo za zábavou. Navyše, bude na zastávke OC Bory možné prestúpiť na približne 100 metrov vzdialenej rovnomennej zastávku MHD na spoje mestskej hromadnej dopravy do Dúbravky a Devínskej Novej Vsi.

Macek Knihy.Zahori

Časové polohy spojov a rozsah dopravy sú prispôsobené prevádzke Nemocnice Bory a otváracím hodinám OC Bory. Na trase Stupava – Marianka ostávajú zachované školské spoje ráno z Marianky cez Záhorskú Bystricu do Stupavy s odchodom z Marianky o 7:30 a poobede zo Stupavy do Marianky s odchodom zo zastávky Stupava, Škola v čase 14:25.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

3D filamenty 2023