Pálffyovský dub je jedným z mála stromov, ktoré svoj príbeh začali písať ešte pred príchodom Pálffyovcov do Malaciek – predtým než sa začali budovať priľahlý kaštieľ a park, ktoré sú národnými kultúrnymi pamiatkami.

Stačí len spomaliť, započúvať sa do šumu listov v poryve vetra a do spevu vtákov. Rozpovie vám príbehy nielen o tomto šľachtickom rode Pálffyovcov, ale aj o napoleonských vojskách, dávnych láskach, epidémiách, požiaroch, trhoch či jarmokoch, ale aj o ceste Macka do Malacek, keď išel šošovičku mlácit.

Záhorácke rádio 2024 01

Je domovom mnohých organizmov, útočiskom počas letných dní, partnerom pri potulkách parkom, dôverným priateľom. Je jedným z najstarších exemplárov nachádzajúcich sa v areáli Národnej kultúrnej pamiatky Zámocký park i jeden z posledných exemplárov, ktorý bol zahrnutý do kompozície parku z drevín nachádzajúcich sa v bezprostrednom okolí kaštieľa, ktoré tvorili divoké lesy.

Hlasovať za Pálffyovský dub spomienok môžete na webe ankety Strom roka 2023↵ alebo pomocou SMS správy text: STROM*10* kontaktne údaje na číslo 7773.

Nadácia Ekopolis v roku 2023 organizuje v poradí už 21. ročník ankety Strom roka, ktorej cieľom je upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

BM Salon EV