Mesto Skalica plánuje predať loď, ktorá mala slúžiť na propagačné účely. Aktuálne kotví v prístave na Baťovom kanáli.

Loď Skalica kotviaca v prístave je na predaj. | Zdroj: Mesto Skalica
Loď Skalica kotviaca v prístave je na predaj. | Zdroj: Mesto Skalica

Mesto Skalica v pondelok vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na prevod vlastníctva majetku. Predmetom je loď s názvom Skalica. Kúpna cena je stanovená na minimálne 8-tisíc eur. Termín predkladania súťažných návrhov je do 26. júla. Mesto zverejnilo podrobnosti na svojom webe.

Environmentálnu expozíciu na lodi Skalica v prístave Baťovho kanála v Skalici slávnostne otvorili v júli 2013. Bola súčasťou cezhraničného projektu Skalice a partnerského mesta Strážnice na Morave, ktorý vo výške takmer 40.000 eur spolufinancovala Európska únia.

 

Skalica kotví v skalickom prístave. | Zdroj: Mesto Skalica
Skalica kotví v skalickom prístave. | Zdroj: Mesto Skalica

Od roku 2014 po jarnom napustení kanála, mala začať putovať po vodnej ceste a postupne kotviť v jednotlivých prístavoch Baťovho kanála na českej strane. To sa ale nestalo, ako nás informoval Juraj Chovanec zo skalickej radnice.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Plávajúca environmentálna expozícia bola od začiatku zakotvená v prístave Skalica, kde bola bezplatne prístupná všetkým záujemcom zo Slovenska i zo zahraničia. Na lodi si návštevníci mohli pozrieť náučné enviro tabule o miestnej faune a flóre a tiež náučný film. Loď je zakotvená v prístave Skalica aj v súčasnosti.

Mesto loď predáva hlavne z dôvodu, že projekt nenaplnil očakávavania. Po počiatočnej zvýšenej návštevnosti expozície verejnosťou záujem neskôr opadol a expozícia bola navštevovaná skôr sporadicky. “Aj napriek snahe Mesta Skalica osloviť napríklad miestne školy s ponukou možnosti návštevy plávajúcej expozície v rámci výučbového procesu, bola návštevnosť veľmi nízka. V súčasnosti je už expozícia nevyužívaná,” doplnil Chovanec.

 

Trnavské rádio v Skalici a okolí na 106,0 MHz
Trnavské rádio v Skalici a okolí na 106,0 MHz

.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

Trnavské rádio Tak akorát 2024