Počas letných prázdnin sa bude každý pracovný deň v Trnave pre návštevníkov i domácich konať bezplatná turistická prehliadka mesta. Záujemcom stačí prísť o 10.30 h pred mestskú vežu, aby si so sprievodcom za 60 minút pozreli pamiatky malého Ríma. Informoval o tom riaditeľ Oblastnej organizácie (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

foto mesto Trnava

Letné prehliadky Trnavy sa začnú v pondelok 3. júla. “Dávame možnosť spoznať Trnavu, jej históriu a pozrieť si najvýznamnejšie a najkrajšie pamätihodnosti. Vďaka rozprávaniu turistických sprievodcov môžu objavovať kostoly alebo stredovekú OOarchitektúru,” pozýva Prostinák.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

OOCR pripravila dva tematické okruhy. “V pondelky, stredy a piatky si na svoje prídu záujemcovia o sakrálne pamiatky Trnavy, ktorými sa mesto hrdí. Sprievodca návštevníkov prevedie Bazilikou sv. Mikuláša, nachádzajúcou sa na najstaršom obývanom mieste v Trnave, a Katedrálou sv. Jána Krstiteľa s najväčším ranobarokovým oltárom v strednej Európe,” doplnil sprievodca cestovného ruchu v Trnave Slavomír Dzvoník. V utorky a štvrtky okruh vedie po stredovekej architektúre mesta, kde účastníci uvidia hradby, bašty i stredovekú radnicu. “Dozvedia sa príbehy najdôležitejšej mestskej stavby, tehlových hradieb z 13. storočia a navštívia západné krídlo radnice so stredovekou pivnicou a žalárom,” dodal Dzvoník. Oba okruhy sú vhodné aj pre anglicky hovoriacich turistov.

Pre stúpajúci dopyt po sprevádzaniach poskytuje Trnava Tourism aj individuálne prehliadky Trnavy pre väčšie i menšie skupiny. Tie je potrebné rezervovať v Turistickom informačnom centre alebo cez stránku Región Trnava.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Lakovanie a Pieskovanie