Terénny triatlon, závod plný náročných prekážok a neúprosných výziev. Záhorie pravidelne na triatlonových súťažiach zastupuje Skaličan Boris Janata. V sobotu (24.6.) predviedol výnimočnú výdrž a sústredenie na európskom pohári a majstrovstvách Českej republiky v terénnom triatlone, kde sa prebojoval k cennému striebru.

Janata prekonal trasu s výzvami, ktoré by odradili mnohých: 1,5 km plávanie, 33 km horskú cyklistiku a 10 km terénny beh. Niekoľko týždňov po chorobe, ktorá narušila jeho prípravu, bol tento výkon ešte významnejší.

“Som veľmi rád, že som opäť v kolotoči pretekov európskeho pohára XTERRA, najmä po chorobe, ktorá mi skomplikovala prípravu. Bol to môj prvý pretek tejto série v sezóne a pripadal som si, ako keby som začínal odznova,” uviedol Boris Janata.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Janatov začiatok bol povzbudivý, keďže sa po plávaní vynoril z vody na piatom mieste, a tak si vytvoril dobrú pozíciu pre ďalšie disciplíny. Cyklistická časť bola súbojom, kde sa vyššie postavení plavci a silní bajkeri navzájom predbiehali, no Janata sa zdatne držal v boji okolo piateho miesta.

“Na behu som skúšal zbehnúť súperov, ale jednoducho síl po cyklistike už veľa neostalo. Prudké zbehy, strmé kopce, k tomu kŕče,” opísal svoju skúsenosť. Napriek týmto prekážkam sa mu podarilo získať druhé miesto v kategórii muži 25-29 rokov.

Hoci sám priznal, že nie je úplne spokojný so svojím výsledkom, uznáva silu súperov pred sebou. “Každý chce byť vpredu, ja nie som výnimka. Je čo zlepšovať do ďalšieho preteku,” dodal Janata s odhodlaním.

Janata už teraz očakáva ďalšie výzvy: XTERRA Prachatice a XTERRA Nemecko, oba preteky sa uskutočnia začiatkom augusta. A akoby to nestačilo, plánuje si odskočiť do Rakúska na svoju premiéru v polovičnom ironmanovi – všetko to už za menej ako mesiac.

Janatova sústredenosť, odhodlanie a odhodlanosť bojovať o popredné priečky jasne ukazuje, že tento talentovaný Skaličan ešte nepovedal svoje posledné slovo v terénnom triatlone. Bez ohľadu na výsledky a výzvy, ktoré mu stoja v ceste, je jasné, že Boris Janata má na pretekoch ešte veľa čo ukázať.

Partneri Borisa Janatu


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

BM Salon EV