Futbalisti FC Žolík Malacky budú v nasledujúcej sezóne hrať v III. lige západ, ktorá už spadá pod hlavičku Slovenského futbalového zväzu. V práve skončenej IV. lige Bratislavského futbalového zväzu skončili na skvelom 2. mieste za víťazom súťaže z Rovinky, čo ich oprávňuje k postupu do kvalitnejšej súťaže. Čakajú ich tak stretnutia s bývalým druholigistom z Rače, Interom Bratislava, či ďaleké cesty za súpermi do Martina a Banskej Bystrice.

Postup si vybojovali vďaka skvelej sezóne, ktorú zavŕšili domácou likvidáciou bratislavského NŠK 1922 výsledkom 6:0. „Chalani vytvorili perfektnú partiu. V prípravných zápasoch v zime sme síce výsledkovo neuspokojili, ale práve to ukázalo, v čom treba napredovať, a najmä sme si zdokonalili systém, ako chceme hrať. Mužstvu veľmi pomohol posledný prípravný zápas proti Dunajskej Lužnej, ktorý sme vyhrali, a veľmi sme dominovali,“ uviedol tréner Malaciek Marián Tóth, ktorý vidí základ vo výnimočnej jarnej časti už v zimnej príprave.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

„Toto sa prenieslo aj do ligových zápasov, kde sme okrem vyrovnaného zápasu v Rovinke v ostatných dueloch dominovali nad súpermi. Naučili sme sa, ako vyhrávať, ako držať loptu, ako udrieť v pravý čas. V tréningu chlapci pracovali veľmi tvrdo a preniesli to do zápasov. Okrem víťazstiev ma tešil herný prejav mužstva, chlapci z hľadiska svojich postov plnili pokyny a úlohy a prispievali ku kolektívnemu výkonu. Ten bol zameraný čisto útočne, aj keď gólov mohlo byť oveľa viac. Efektivita zakončenia bola jednou z mála slabín,“ zhodnotil tréner. Malačania mali naozaj jeden z najlepších útokov a najlepšiu defenzívu v celej súťaži. Najväčším ofenzívnym ťahúňom bol Jozef Hermann, ktorý bol s 18 gólmi druhým najlepším strelcom ligy. Konkuroval mu 13-gólový Patrik Haramia.
V III. lige budú čeliť náročnejším súperom a súťaž je na podstatne vyššej úrovni než majstrovstvá bratislavského regiónu. Presvedčili sa o tom napríklad aj futbalisti Vrakune, ktorí sa v nej ako člen BFZ trápili a získali v 28 zápasoch iba 7 bodov. Súťaž by sa mala už aj s malackou účasťou rozbehnúť počas prvého augustového víkendu.

Informuje mesto Malacky na svojom webe


.
Toto je čítané

17. ročník turistického pochodu “Lakšárska jedenástka” bude v znamení líšky

Lakšárska Nová Ves sa pripravuje na príchod návštevníkov na “Lakšársku jedenástku”, ktorá…

3D filamenty 2023