Po vzore americko – kanadskej NHL, keď každý člen víťaza Stanley Cupu má pohár na niekoľko dní k dispozícii, putujú v týchto dňoch po Slovensku majstrovský pohár pre víťaza hokejového play off a Pohár Dušana Pašeka pre víťaza základnej časti Tipos extraligy.

Edo Šedivý a Vlado Plott

Obidva poháre pre sezónu 2022/23 získal HC Košice. Pevnou súčasťou košickej obrany bol odchovanec senického hokeja Eduard Šedivý, ktorý priviezol obidva poháre k nahliadnutiu a k obdivovaniu na Záhorie. Bol to práve Šedivý, ktorý svojim gólom na 3:0 v piatom finále so Zvolenom uzatvoril gólový účet hokejovej extraligovej sezóny pre ročník 2022/23 a definitívne poistil majstrovský titul pre HC Košice, ktorého dres oblieka už šiestu sezónu.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Bývalý reprezentant Slovenska, účastník Majstrovstiev sveta i Svetovej univerziády, bol podľa trénera HC Košice Dana Cemana dôležitou súčasťou košickej obrany, vďaka ktorej sa titul po deviatich rokoch sťahoval do metropole východu. Čerstvý otec dcérky Emy odohral v najvyššej hokejovej súťaži už viac ako 500 zápasov.

„Bol to najkrajší týždeň môjho života. Pomohol som k získal titul a navyše mám doma dve krásne baby. Som šťastný nielen za seba, ale aj za našich fanúšikov. Poháre som prišiel ukázať rodine, priateľom i mladým senickým hokejovým nádejam. V pondelok už ho veziem do Bratislavy, aby sa sním mohol popýšiť ďalší zo spoluhráčov,” povedal po posledno zápase sezóny Edo Šedivý.


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024