Bratislavská integrovaná doprava (BID), organizátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), má nové vedenie. Novým povereným generálnym riaditeľom spoločnosti sa stal Martin Urmanič, predsedníčkou predstavenstva je Zuzana Horčíková. TASR o tom informovala hovorkyňa BID Eva Vozárová.

Zuzana Horčíková, Martin Urmanič, foto BID

“Mojím prvoradým cieľom je posilniť postavenie spoločnosti ako odborného partnera v priestore verejnej dopravy a prinášať inovatívne riešenia pre všetkých partnerov, v prvom rade pre cestujúcu verejnosť,” skonštatoval Urmanič.

Urmanič je povereným generálnym riaditeľom BID od 11. júla. Funkciu prevzal po odchode Matúša Kužela, ktorý ju zastával v rokoch 2022 – 2023.

Horčíková nastúpila do funkcie predsedníčky predstavenstva 30. júna 2023, kde vystriedala Branislava Masaroviča, ktorému sa skončilo funkčné obdobie. Je odborníčkou v oblasti verejnej dopravy. V spoločnosti BID pôsobí od roku 2012, od roku 2016 do roku 2023 zastávala post generálnej riaditeľky. Predtým pracovala v Dopravnom podniku Bratislava.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u…

Trnavské rádio Tak akorát 2024