Výbornú prácu odviedli skalickí kriminalisti, ktorí objasnili prípad krádeže vo Fakultnej nemocnici AGEL v Skalici. Ich promptný prístup ocenili nielen nadriadení ale aj samotná nemocnica, ktorá by bez počítača a softvéru nemohla pracovisko magnetickej rezonancie po rekonštrukcii otvoriť pre chorých pacientov.

  • 35-ročný muž bol jedným z brigádnikov, ktorých zamestnala externá firma na maliarske práce v nemocnici.

Počas maľovania pracoviska magnetickej rezonancie si dotyčný všimol počítač pod pracovným stolom. Priniesol si papierovú krabicu a počítač s príslušenstvom dal do nej. Potom sa nenápadne vytratil z pracoviska a počítač vyniesol z nemocnice. Zachytila ho pritom bezpečnostná kamera. Keď zodpovední zamestnanci na pracovisku zistili, že im chýba počítač s príslušenstvom na obsluhu pracoviska v hodnote viac ako 20 tisíc eur prípad hneď oznámili polícii.

Záhorácke rádio 2024 01

Policajti po príchode na miesto prešli zoznam najatých maliarov a na základe osobnej znalosti a záznamu z kamery vytipovali podozrivé osoby. Do pár hodín už poznali meno muža, ktorý mal krádež na svedomí a kriminalistom sa nakoniec pod ťarchou dôkazov ku všetkému priznal. Keď mu policajti povedali, na čo počítač slúžil a hodnotu, ktorú mal nielen pre nemocnicu ale aj pre samotných pacientov, s policajtmi začal spolupracovať. Hoci sa snažil PC hneď predať, našťastie sa mu to nepodarilo a všetko, čo nakradol, policajti zaistili a vrátili späť nepoškodené do nemocnice.

“Vyšetrovateľ ho v tzv. super rýchlom konaní obvinil z prečinu krádeže. Okresný súd v Skalici ho odsúdil s podmienkou na 3 roky,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Trnavské rádio Tak akorát 2024