Senica oslavuje! Jej dorastenecké družstvo tesne uchmatlo titul Majstrov Slovenska v hasičskom športe na grandióznom finále, ktoré sa konalo 8. júla v Košiciach. Tento triumf bol vrcholom dlhodobého úsilia, ktoré sa začalo víťazstvom v okresnom kole na Cerovej (3.6.), pokračovalo vynikajúcim výsledkom v krajskom kole v Moravskom Svätom Jáne (17.6.) a vygradovalo vo veľkolepej šou na republikovom kole.

Tím zo Senice, ktorý nás reprezentoval, sa nezľakol ani najlepších dorasteneckých tímov z celého Slovenska. Súperili s tímami z Ďurďového, Veľkého Lapáša, Záturčia, Poltára, Zlatého a Keceroviec. Po neúspešnom prvom pokuse v štafete s časom 75s plus 5 trestných bodov, sa dorastenci vyburcovali k ešte lepšiemu výkonu a druhý pokus ukončili so skvelým časom 72,14s.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Napätie dosiahlo vrchol po obednej pauze, kedy prišla na rad kráľovská disciplína – požiarne útoky. Napriek tomu, že sa im nepodarilo úspešne dokončiť prvý pokus, druhý pokus bol ukážkový (23,88s).

Ich výkon bol takmer dokonalý a časomiera zastavila na skoro identický zostrek oboch prúdarov. Súčet najlepších časov (96,02s) napokon stačil na prvú priečku a dorastenci zo Senice tak môžu oslavovať titul Majstrov Slovenska v kategórii dorast na rok 2023/2024.

Na druhom mieste sa umiestnilo DHZ Záturčie s časom 97,05s a tretie miesto si odnáša DHZ Poltár, čas 97,91s.

Horný rad (zľava): trénerka Monika Bahnová, Kristián Sapák, Karol Iskra, Ján Blažek, Eduard Gabriel, Samuel Blanárik, Aleš Petránek Dolný rad (zľava): Ondrej Sekáč, Diana Dujsíková, Filip Bibza

Tento triumf je výsledkom nielen neúnavného úsilia dorastencov, ale aj trénerky Moniky Bahnovej a celého vedenia DHZ-tka.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Trnavské rádio Tak akorát 2024