Dopravní policajti v Skalici nedávno odhalili dve porušenia rýchlostných obmedzení na ceste I. triedy. Podľa ich správ sa vodiči na tomto úseku správali, akoby sa ocitli na pretekárskej dráhe.

  • Medzi najvýraznejšími prekročeniami rýchlosti bola Kia Ceed, ktorá prešla úsekom rýchlosťou 164 km/h a Škoda Superb, ktorá dosiahla ešte vyššiu rýchlosť – 167 km/h.
  • Oba prípady prekročili maximálne povolené rýchlostné limity o viac ako 70 km/h.

V dôsledku tohto nezodpovedného správania budú vodičom poslané pokuty poštou. Polícia upozorňuje, že s rastúcou rýchlosťou sa výrazne zvyšuje riziko nehôd a usmrtenia.

Iné dôsledky zahŕňajú dlhšiu brzdnú dráhu, dlhší reakčný čas a fatálne následky pri zrážke s chodcom alebo cyklistom. Zrakové pole sa tiež výrazne zužuje pri vyšších rýchlostiach, pri 130 km/h je rozhľad v uhle iba 30 stupňov.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Štatistické údaje ukazujú, že neprimeraná rýchlosť je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd. Polícia vyzýva vodičov, najmä mladých a začínajúcich s minimálnymi skúsenosťami, aby prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a vodičským zručnostiam.

“Radšej prísť o pár sekúnd pomalšie do cieľa ako nepríšť vôbec. Všetci vodiči by mali dbať na toto varovanie a uprednostniť bezpečnosť pred rýchlosťou,” informuje polícia na Facebooku.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

BM Salon EV