Trnavský samosprávny kraj dokončil komplexnú rekonštrukciu mosta ponad potok Chvojnica na ceste III. triedy v obci Popudinské Močidľany v okrese Skalica. Pôvodný most bol z technických príčin úplne zbúraný a nahradený novou mostnou konštrukciou, pričom stavebné práce trvali štyri mesiace. Premávka po moste bude opäť obnovená od polnoci z pondelka 24. júla 2023 na utorok 25. júla 2023, zároveň budú po pôvodných trasách premávať aj autobusy prímestskej autobusovej dopravy.

„Ide už o druhý most ponad Chvojnicu, ktorý trnavská župa v relatívne krátkom čase komplexne zrekonštruovala. Vyše 50-ročný most v Popudinských Močidľanoch je minulosťou, pričom na jeho mieste vznikla úplne nová mostná konštrukcia. Teší ma, že práce boli dokončené podľa harmonogramu, vďaka čomu sa naplno obnoví premávka po moste. Všetko sa vráti do štandardného režimu v noci z pondelka 24. júla na utorok 25. júla 2023,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Plocha draka Knihy.Zahori

Pôvodný most s dĺžkou 12 metrov vykazoval viacero závažných porúch, ktoré si vyžadovali zbúranie pôvodnej mostnej konštrukcie a vybudovanie úplne nového mosta. Čerstvo dokončený most prinesie zvýšenú bezpečnosť a zníženú hlučnosť prechádzajúcich vozidiel po moste. Modernizáciu, ktorá trvala štyri mesiace, realizovala spoločnosť OAT s. r. o. za vysúťaženú sumu 705-tisíc eur.

Do stavu spred začiatku rekonštrukcie sa vracia dopravná obsluha Popudinských Močidlian linkami prímestskej autobusovej dopravy. To znamená, že od ranných hodín utorka 25. júla 2023 budú jednotlivé spoje vedené po štandardnej trase bez meškaní spôsobených prejazdom cez obchádzku. Cestovné poriadky liniek prechádzajúcich cez Popudinské Močidľany sú dostupné na webových sídlach dopravcov Arriva Trnava a SKAND Skalica.

Slávnostné otvorenie mosta sa uskutoční za účasti trnavského župana Jozefa Viskupiča v utorok 25. júla o 9:00 priamo pri novom moste.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV