HC Záhoráci Stupava/Malacky, ktorý hrajú najvyššiu slovenskú hádzanársku súťaž Niké Handball extraligu (NHE), predstavili svoju prvú predsezónnu posilu. Stal sa ňou Anur Burzanović, ktorý do mužstva prinesie nielen kvalitu, ale aj skúsenosti, keďže v minulosti bol aj súčasťou reprezentačného mužstva Slovenska.


Burzanović nie je pre fanúšikov Záhorákov žiadnym neznámym menom, v minulosti už v klube pôsobil a s rodinou je natrvalo usadený práve v Malackách. Ale keďže riečkou Malina už pretieklo veľa vody, odkedy sa medzi strelcov Záhorákov zapísal 190 cm vysoký hráč, neuškodí trochu zaspomínať na jeho doterajšiu hráčsku kariéru. „Začal som v rodnom Sarajeve. Vždy som však túžil hrať v zahraničí a keď som dostal pozvanie, prešiel som do Nového Veselí. Po dvoch rokoch moje kroky smerovali do Malaciek, kde som zotrval dve sezóny. Na konci druhého som dostal pozvánku do slovenskej reprezentácie a zároveň aj ponuku z Považskej Bystrice. Tam som strávil ďalšie dva roky. Okrem toho sa mi v tomto období narodil syn a môj život sa otočil o 180 stupňov. Presunul som sa do Veselí, ale po roku som sa rozhodol, že chcem byt bližšie k rodine a poslednú sezónu som si zahral v Rakúsku kúsok za hranicami,“ predstavil Anur svoju kariéru.

Záhorácke rádio 2024 01

Jeden z faktorov návratu do záhoráckeho dresu, bola snaha tráviť viac času s rodinou. „Už počas poslednej sezóny sme boli v kontakte so Záhorákmi a som rád, že sme sa dohodli. Okrem snahy byť s rodinou ma ale oslovila aj vízia klubu. Chcem tráviť viac času zo synom a priateľkou a zároveň hrať hádzanú, ktorá ma úroveň. Klub ma veľké plány a ja som prijal výzvu byť ich súčasťou,“ neskrýval optimizmus nad budúcnosťou hráč s reprezentačnými skúsenosťami.

Po prvých tréningoch v klube už dokáže čo-to porovnať s jeho predchádzajúcimi skúsenosťami v klube. „Čo som si všimol ako prvé je, že chalani majú o 10 kíl viac ako predtým a sú o dosť silnejší,“ začal s úsmevom a potom už pokračoval vážnejšie: Klub má svoju štruktúru, úroveň sa posunula výrazne k profesionalite a už sa začína dbať aj na výsledky. Malacky a Stupava sú hádzanárske mesta a zaslúžia si stabilný a cieľavedomý klub. Mladí hráči ukázali, že v nich niečo je. Dokázali sa z mládežníckej hádzanej prepnúť na mužskú a ukázali, že na Záhorí vieme hrať kvalitnú hádzanú. Je naozaj vidieť, že spravili za posledné roky veľa roboty. O tom svedčí aj plná hala v podstate na každom domácom zápase a je jedno či sa hrá v Malackách alebo v Stupave.“

Nová sezóna bude náročná aj z hľadiska toho, že posledný tím Niké Handball extraligy vypadáva automaticky, predposledný bude hrať baráž. Tréner Bojan Cirić však myslí na priečky zaručujúce play-off. „Treba ísť od zápasu k zápasu. Myslím, že sa dokážeme pripraviť na každého súpera a v hre je veľa bodov. Verím, že ich dokážeme nazbierať dosť, aby sme si zahrali v play-off, ale treba zostať pokorný a tvrdo na sebe pracovať,“ rozvážne vážil slová o šanciach v nastávajúcej sezóne.

V predchádzajúcich odpovediach zarezonovalo, že fanúšikovia na Záhorí sú jednoducho skvelí. „Veľa zápasov som minulú sezónu odsledoval z tribúny a nie raz ma to ťahalo na palubovku. Je to príjemný tlak, keď hráte pred plnou halou a cítite podporu divákov. Vždy, keď necháme na ihrisku všetko, vedia to oceniť. Od začiatku až po záverečný hvizd rozhodcu nás tlačia k lepším výkonom a už teraz sa nesmierne teším na domáce súboje,“ netajil radosť nad návratom do známeho dresu hráč, ktorý v tejto sezóne oslávi okrúhle 30. narodeniny.


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

Lakovanie a Pieskovanie