Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil komplexnú rekonštrukciu mosta ponad potok Chvojnica na ceste III. triedy v obci Popudinské Močidľany v okrese Skalica. Pre TASR to uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

foto TTSK

Pôvodný most bol z technických príčin úplne zbúraný a nahradený novou mostnou konštrukciou, pričom stavebné práce trvali štyri mesiace. Premávka po moste bola v utorok opäť obnovená. Zároveň budú po pôvodných trasách premávať aj autobusy prímestskej autobusovej dopravy.

“Ide už o druhý most ponad Chvojnicu, ktorý samosprávny kraj v relatívne krátkom čase komplexne zrekonštruoval. Vyše 50-ročný most je minulosťou, pričom na jeho mieste vznikla úplne nová mostná konštrukcia. Práce boli dokončené podľa harmonogramu, vďaka čomu sa naplno obnoví premávka po moste,” doplnil pre TASR Viskupič.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Pôvodný most s dĺžkou 12 metrov vykazoval viacero závažných porúch, ktoré si vyžadovali zbúranie pôvodnej mostnej konštrukcie a vybudovanie úplne nového mosta. Čerstvo dokončený most prinesie zvýšenú bezpečnosť a zníženú hlučnosť prechádzajúcich vozidiel po moste. Modernizáciu realizovala spoločnosť OAT za vysúťaženú sumu 705 000 eur.

foto TTSK

Do stavu spred začiatku rekonštrukcie sa vracia dopravná obsluha Popudinských Močidlian linkami prímestskej autobusovej dopravy. Cestovné poriadky liniek prechádzajúcich cez Popudinské Močidľany sú dostupné na webových sídlach dopravcov Arriva Trnava a SKAND Skalica.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

Trnavské rádio Tak akorát 2024