Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje, že v období od utorka 1. 8. 2023 do soboty 9. 12. 2023 dôjde k výlukovým prácam na trati Trnava – Kúty. Dôvodom je rekonštrukcia železničnej trate medzi stanicami Šaštín-Stráže a Kúty, ktorú realizuje manažér železničnej infraštruktúry, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

  • V úseku Šaštín-Stráže – Kúty a späť budú od 1. augusta do 9. decembra 2023 všetky vlaky nepretržite nahradené náhradnou autobusovou dopravou, vzdialenosť prepravy sa nemení
  • Osobné vlaky na linke Trnava – Senica budú predĺžené až po stanicu Šaštín-Stráže podľa aktuálneho cestovného poriadku
  • Kvôli zabezpečeniu prestupných väzieb sa menia aj časové polohy náhradnej autobusovej dopravy v úseku Kúty – Brodské
  • Cieľom výlukových prác, ktoré realizuje manažér infraštruktúry, je bezpečnejšia a plynulejšia prevádzka, zvýšenie traťovej rýchlosti a zníženie prevádzkových nákladov

Cieľom je bezpečnejšia a plynulejšia prevádzka, zvýšenie traťovej rýchlosti a zníženie prevádzkových nákladov. Projekt zahŕňa rekonštrukciu železničného spodku a zvršku v medzistaničnom úseku Šaštín-Stráže – Kúty, dvoch železničných priecestí a zrušenie jedného priecestia bez náhrady. Práce budú zamerané aj na opravu trakčného vedenia v celom úseku a výmenu časti základov trakčných podpier, opravu mostov a priepustov v celom úseku, ako aj na rekonštrukciu nástupišťa na zastávke Kuklov vrátane osvetlenia, prístrešku a mobiliáru, a tiež na úpravu zabezpečovacieho zariadenia.

Počas celej doby rekonštrukcie bude v úseku Šaštín-Stráže – Kúty a späť zavedená náhradná autobusová doprava (NAD). Keďže cestná komunikácia kopíruje 8 km dlhú železničnú trať, vzdialenosť prepravy sa nemení. Cestovná doba, ktorá je vlakom 10 minút, sa autobusmi NAD predĺži približne o 5 minút.

Počas tejto výluky dôjde aj k zmene vedenia liniek. Linka Trnava – Senica bude predĺžená až po stanicu Šaštín-Stráže, kde budú vlaky premávať podľa aktuálneho cestovného poriadku. Linka Senica – Kúty – Skalica na Slovensku bude rozdelená na linku v úseku Šaštín-Stráže – Kúty, ktorá bude vedená s NAD  (výlukový cestovný poriadok) a linku v úseku Kúty – Skalica na Slovensku, ktorá bude vedená vlakmi podľa aktuálneho cestovného poriadku.

K zmene dôjde aj na linke Kúty – Brodské, ktorá bude prispôsobená v stanici Kúty k odchodom a príchodom NAD zo smeru Šaštín-Stráže.

Autobusy NAD budú v stanici Kúty a v stanici Šaštín-Stráže pristavené pred staničnou budovou. Pre obyvateľov obce Kuklov bude NAD zastavovať pri autobusovej zastávke „Kuklov, kaplnka“

Cestujúcich upozorňujeme, že v NAD nie je možná preprava imobilných cestujúcich a bicyklov. Príručné batožiny sú prepravované bez obmedzenia.

Cestujúcim sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie a zníženie komfortu pri cestovaní počas najbližších mesiacov.

Informoval Záhorí.sk Tomáš Kováč hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

3D filamenty 2023