Futbalisti MFK Skalica zvíťazili vo svojom úvodnom zápase v novom ročníku Niké ligy doma nad FC ViOn Zlaté Moravce 2:0.

foto mfkskalica.sk

V bezgólovom prvom polčase boli aktívnejší hostia. V druhom dejstve otvoril skóre Roman Haša duelu a v 83. minúte Denis Baumgartner potvrdil víťazstvo Skalice.

1. kolo Niké ligy
MFK Skalica – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 58. Haša, 83. Baumgartner
ŽK: Baumgartner (Skalica)
Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Vitko
Divákov: 1133

Skalica: Luksch – Krčík, Podhorin, Ranko, Matejov – Nagy, Mášik (74. Moura) – Kousal (63. Smékal), Haša, Yao (90. Rudzan) – Sobczyk (63. Baumgartner)

Zlaté Moravce: Slávik – Majdan, Nagy, Moško, Čonka (37. Suľa) (79. Mijič) – Gono, Duga, Brenkus (71. Weir) – Mondek, Čerepkai, Švec (71. Nsumoh)

Plocha draka Knihy.Zahori

Hlasy po zápase:

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Súper pôsobil v prvom polčase lepšie, pohyblivejšie, hral kombinačnejšie, na chalanoch bolo cítiť, že ich zväzuje zodpovednosť za vstup do ligy, ktorý sme chceli zvládnuť víťazne. V druhom polčase sa hra vyrovnala a hlavne po našom prvom góle sme boli nebezpečnejší a zaslúžene sme vyhrali. To, čo nám chýbalo v prípravných zápasoch, kedy sme si vytvárali šance, no nepremieňali ich v góly, sme boli naopak v tomto zápase veľmi efektívni, to rozhodlo. Zo skúsenosti viem, že prvé zápasy sezóny sú vyrovnané, mužstvá nevedia, čo od seba môžu navzájom očakávať, predsa sú to prvé stretnutia po letnej príprave, k obmene kádra prišlo u nás a rovnako aj v Zlatých Moravciach.”

Roman Haša, strelec prvého gólu Skalice: “Prvých dvadsať minút sme začali bojazlivo, nakopávali sme lopty, nebolo to to, čo sme si povedali, že chceme hrať, ale postupom času sme sa upokojili. Súper mal jednu tutovku v prvom polčase a potom už neprišlo nič vážnejšie, takže zaslúžené víťazstvo a dôležité tri body.

Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec: “Odohrali sme trochu nešťastný zápas. Čo sa týka priebehu, v prvom polčase si myslím, že sme boli lepší, hra bola v našej réžii, vytvorili sme si jednu, dve dobré príležitosti, hlavne šanca Adama Brenkusa volala po góle, bohužiaľ, nepremenili sme ich. V druhom polčase sa hra vyrovnala, už sme sa do šancí nedostávali, domáci vyrovnali aj hru v poli. Inkasovali sme dva zbytočné góly po dvoch nezmyselných stratách lopty. Aj keď druhý polčas sme hrali vabank, zmenili sme rozostavenie na troch obrancov, domáci mali už viacero brejkových situácií, ale myslím si, že čo sa týka výkonu, nemám čo hráčom vyčítať. Máme nové a mladé mužstvo, snažíme sa pracovať, ja verím, že postupom času sa dostavia aj výsledky.”


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV