V Malackách sa rozhodli pre významný projekt urbanistickej obnovy, ktorý v konečnom dôsledku spojí Pezinskú ulicu s novou športovou arénou. Pripravovaný projekt promenády bude situovaný v areáli bývalej píly, v súčasnosti prebiehajúcej transformácii. Tieto novinky priniesol na svojom Facebookovom profile primátor Malaciek, Juraj Říha.

“Začali sme stavať novú promenádu v areáli bývalej píly, ktorá v budúcnosti prepojí Pezinskú ulicu s novou športovou arénou,” napísal Říha. Dodal, že zladenie tejto výstavby so stavbou športovej arény predstavuje významnú výzvu pre mesto, ale tím má odhodlanie túto výzvu zvládnuť.

Záhorácke rádio 2024 01

Jednou z dôvodov pre zahájenie týchto projektov je využitie externých eurofondov, ktoré sú pridelené mestu na vývoj infraštruktúry, ale sú viazané na konkrétny termín. “Chlapi sa budú musieť potrápiť so zladením oboch stavieb, ale chceli sme využiť externú dotáciu z eurofondov, ktorá však má fixný termín,” komentoval primátor Říha.

Mesto je tiež v procese získavania povolenia na nový podchod, ktorý má značne zlepšiť prístup k Zámockému parku pre peších a cyklistov. “Aktuálne sme v povoľovacom procese aj s novým podchodom, ktorým podrazíme existujúci nadjazd, čo bude pre nás veľká výzva, ak chceme bezkolízne previesť peších a cyklistov do Zámockého parku,” uviedol Říha.

Tieto infraštruktúrne projekty sú významným krokom k vylepšeniu mobility v meste a podporujú rozvoj rekreácie a športu. Sľubujú moderné a atraktívne Malacky, kde budú mať obyvatelia i návštevníci možnosť vychutnať si prechádzky a jazdu na bicykli v príjemnom prostredí.

Čaká nás obdobie plné zmen a výziev, ale zároveň aj veľkých príležitostí pre Malacky. Mesto sa nebojí využiť dostupné zdroje na zlepšenie kvality života svojich občanov a návštevníkov.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Lakovanie a Pieskovanie