V ťažkých chvíľach sa často ukáže hrdinstvo tých, ktorí sú povolaní k ochrane a pomoci. Práve takúto skúsenosť zažili stržm. Pavol K. a stržm. Matúš J. z Obvodného oddelenia Senica, ktorí včas zachránili život dezorientovanej žene na železničných koľajiskách.

Podľa informácií zverejnených na oficiálnej facebookovej stránke polície, pracovník železníc ráno zavolal na linku 158 s oznámením o neznámej osobe pohybujúcej sa na koľajisku pri obci neďaleko Senice. V reakcii na túto zprávu bola okamžite vyslaná policajná hliadka.

Plocha draka Knihy.Zahori

Policajti po príchode na miesto našli ženu nehybne ležať v tesnej blízkosti koľají. Snažili sa s ňou nadviazať kontakt, ale 50-nička bola dezorientovaná a nevedela s policajtmi komunikovať. Keďže sa sama nedokázala postaviť, policajti ju zdvihli a odniesli do služobného auta.

Už v teple vozidla jej poskytli predlekársku prvú pomoc a privolali Rýchlu zdravotnícku pomoc (RZP), ktorá si ženu prevzala do svojej starostlivosti.

Pár momentov po tom, ako sa policajtom podarilo dostať ženu do bezpečia, miestom prešiel osobný vlak. Rýchla reakcia policajtov tak zabránila možnej tragédii.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Lakovanie a Pieskovanie