Ostatný víkend sa v Moravskom Sv. Jáne niesol v duchu rôznych aktivít, ktorým prispievalo najmä dobré počasie. Vďaka tomu sa podarilo zorganizovať Deň detí, ktorý bol preložený z pôvodného termínu z dôvodu zlého počasia.

V nedeľu na ihrisku TJ Slavoj sa zišlo množstvo detí, na ktoré čakali rôzne súťaže. Deti sa mohli okrem súťaženia povoziť aj na koníkoch, čo bolo pre mnohých asi najväčším zážitkom dňa. Za svoje výkony boli odmenené sladkosťami, medailami a peknými cenami v tombole.

V sobotu sa do zveľaďovania našej obce pustila aj skupina dobrovoľníkov, ktorí vystupujú pod názvom „EkoJany“. Tentoraz si dali za úlohu zrealizovať nový náter na lavičkách a na múre pred zdravotným strediskom .

V minulosti sa im podarilo niekoľkokrát zorganizovať akciu „Vyčistime naše lesy“, ako aj obnova „Studienky“ v Moravskom Sv. Jáne.

V sobotné dopoludnie sa konala v priestoroch kultúrneho domu aj zbierka ošatenia. Niekoľko ochotných ľudí prinieslo oblečenie, topánky, bižutériu, ale aj hračky. Tieto sa budú predávať počas jarmoku v stánku „Blší trh“ za symbolické ceny. Výťažok z predaja bude darovaný Materskej škole. Veci, ktoré sa nepredajú, budú odovzdané charite. Ďakujeme všetkým darcom za čas a ochotu prispieť.

Ďalej: Fotogaléria Zber šatstvo, EkoJany, MDD 2011 (33 fotografií)


.

BM: Ustekana sobota