Futbalisti MFK Skalica prehrali v piatkovom zápase 2. kola Niké ligy vonku s MFK Ružomberok 2:1, keď oba góly domáci zaznamenali v druhom polčase. Skaličania v tabuľke majú po 2 zápasoch 3 body.

foto mfkskalica.sk

Hostia sa ujali vedenia už v 11. minúte, keď sa hlavou po rohovom kope presadil Oliver Podhorin. Ružomberok po prestávke dokázal otočiť skóre. Najskôr Štefan Gerec v 55. minúte vyrovnal po centri striedajúceho Samuela Šefčíka a Kristóf Domonkos v 71. minúte po vyrazenej strele Samuela Lavrinčíka brankárom Matějom Lukschom a šikovnej prihrávke od Gereca rozhodol gólom do odkrytej bránky o triumfe domácich.

Niké liga – 2. kolo:
MFK Ružomberok – MFK Skalica 2:1 (0:1)

Góly: 55. Gerec, 71. Domonkos – 11. Podhorin
Rozhodovali: Ziemba – Ferenc, Vass
ŽK: Lavrinčík – Kousal, Ranko, Baumgartner
Divákov: 940

Ružomberok: Krajčírik – Kotula, J. Maslo, Malý, Selecký (80. Mrva) – Luterán, Múdry (46. Lavrinčík) – Chrien (46. Šefčík), Domonkos (80. Zsigmund), Chobot – Gerec (80. Boďa)

Skalica: Luksch – Krčík, Podhorin, Ranko, Matejov – Nagy – Kousal (70. Baumgartner), Haša (61. Vlasko), Mášik – Yao (70. Hollý) – Sobczyk (60. Smékal)

Hlasy trénerov

Peter Tomko, tréner Ružomberka: “Prvý polčas bol z našej strany veľmi pasívny. Na ihrisku absentovali veci, na ktoré sme sa pripravovali celý týždeň. Za druhý polčas musím mužstvo pochváliť. Po striedaniach prišiel do našej hry život, agresivita, elán. Veci, ktoré sme chceli v tomto zápase vidieť, už tam boli. Z toho pramenili aj oba góly a záver sme si ustrážili. Pre nás veľmi ťažké, ale cenné víťazstvo.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Prvý polčas bol z našej strany veľmi solídny. Dali sme rýchly gól zo štandardky a súperovi sme nedovoľovali dostávať sa do nejakých šancí. Chlapci veľmi dobre bránili, takisto mali celkom solídny prechod do útoku. V druhej polovici sme ešte desať minút nejako fungovali, ale potom sme už začali byť veľmi pasívni. Tým pádom bol súper bližšie k bráne, prichádzali strely, centre, po ktorých pramenili naše chyby. Po druhom inkasovanom góle už mužstvo neukázalo takú kvalitu, aby výsledok zvrátilo.”


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

BM Salon EV