V Senici, na dome kultúry, bola odhalená ďalšia pamätná plaketa na Záhoráckej stene slávy. V poradí trináste ozubené koliesko bolo venované výtvarníkovi a pedagógovi Štefanovi Orthovi, rodákovi z Gajár, ktorý už viac ako 40 rokov pôsobí v Senici. Informuje o tom mesto Senica na webstránke.

foto Senica.sk

Zástupca primátora Senice, Filip Lackovič, vyzdvihol Ortha ako všestrannú osobnosť, pôsobiacu ako etablovaný výtvarník, fotograf a pedagóg. Orth je známy svojou vášňou pre výtvarné umenie, ktorú úspešne preniesol aj na svojich synov. S láskou a oddanosťou sa venoval výchove mladých talentovaných výtvarníkov a v Senici vedie aj výtvarné vzdelávanie pre dospelých.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Orth bol tiež aktívny v nadväzovaní zahraničných partnerstiev a spolupráce, vrátane výmeny s rakúskou hudobnou školou a partnerstvom s mestami v Poľsku a Českej republike.

Po odhalení kolieska bola pripravená vernisáž jeho výtvarnej tvorby s názvom „Z krajiny do krajiny“, ktorá bude vystavená v Záhorskej galérii Senica do 10. septembra. Výstava obsahuje široký záber bohatej tvorby umelca, ktorý 14. augusta oslávi svoje 80. narodeniny, a zdôrazňuje jeho lásku k prírode a krajine.


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

Lakovanie a Pieskovanie