Stupava sa snaží riešiť rastúci dopyt po škôlkach tým, že neustále rozširuje kapacity svojich vzdelávacích zariadení. Ani počas letných mesiacov nezastavila práce na dvoch kľúčových projektoch Materskej škole Ružová a Materskej škole na Zvončekovej ulici.

Materská škola Stupava Ružová ulica
Materská škola Stupava Ružová ulica

Materská škola Ružová
V srdci Stupavy, na Ružovej ulici, sa v priebehu posledných týždňov vynorili obvodové a nosné múry budovy. Táto drevostavba je zameraná na poskytnutie priestoru pre dve triedy malých škôlkárov, vrátane sociálneho zázemia. S rýchlym vývojom stavby sa aktuálne montujú strešné dosky a prebieha príprava na zastrešenie. V rámci projektu je tiež vyhlásené verejné obstarávanie interiéru a škola už vyhľadáva nových zamestnancov pre budúcu expanziu.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Materská škola na Zvončekovej ulici
Druhý projekt na Zvončekovej ulici je v pokročilejšej fáze. Budova je už zastrešená a vybavená oknami a dverami. V interiéri je hotové podlahové kúrenie, podlahy a rozvody vody a elektriny. Aktuálne sa realizujú vnútorné omietky, zatiaľ čo v exteriéri sa buduje parkovisko a chodník. Pokiaľ ide o vybavenie, proces verejného obstarávania kuchynského zariadenia bol úspešne ukončený, zatiaľ čo verejná súťaž na interiérové vybavenie je ešte v priebehu.

Materská škola Stupava Zvončeková ulica
Materská škola Stupava Zvončeková ulica

Obe projekty sú kľúčovými kamienkami v pláne mesta riešiť potreby svojich obyvateľov. Ak neprídu nepredvídateľné komplikácie, Materská škola na Zvončekovej ulici by mala otvoriť svoje dvere v decembri 2023 a odštartovať prevádzku v septembri 2024.

Mesto Stupava zverejnilo fotogalériu s aktuálnym pokrokom na svojom webe, aby občania mohli sledovať napredovanie týchto dôležitých projektov.

Stavanie bude hrou s lepiacou páskou. Univerzálna lepiaca páska s textilnou mriežkou,  ktorá nesmie chýbať pri akejkoľvek stavbe.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

BM Salon EV