Senica sa opäť pripravuje na akciu s veľkým srdcom – Na kolesách proti rakovine. V sobotu (12.8.) ožije mesto športovým duchom a dobrou myšlienkou. Ak máte radi pohyb na kolesách, či už je to na bicykli, kolobežke alebo kolieskových korčuliach, tento deň je priam stvorený pre vás.

  • Registrácia účastníkov začína o 15:00 pri nápise SENICA na začiatku cyklotrasy.

Všetci zaregistrovaní sa neskôr presunú na Kunovskú priehradu, kde ich čaká pestrý kultúrno-športový program. Známe tváre ako Vratko Sirágy, Bibiana Ondrejková a mnohí ďalší sa pridajú k tejto akcii, aby podporili dobrú vec.

Inšpiráciou pre toto podujatie bol príhovor paralympijského víťaza Radovana Kaufmana, ktorý zdôraznil význam pohybu a aktivity v boji proti rakovine. Senica chce nadviazať na jeho odkaz a podporiť výskum a prevenciu tohto ochorenia.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Ako bonus sa môžete tešiť na rôzne atrakcie, vrátane jazdy na vysokom bicykli s Jozefom Zimovčákom či canisterapiu. Tričká s logom podujatia a tombola sú tu na to, aby ste nielen podporili výskum rakoviny, ale aj mali šancu vyhrať zaujímavé ceny, vrátane horského bicykla od spoločnosti DEMA Senica.

Na kolesách proti rakovine bude tento rok vo forme open air športovo-kultúrneho a informačného happeningu s množstvom známych osobností, ktoré sa spojili pre dobrú vec. Na Kunovskej priehrade budete môcť v sobotu 12. augusta stretnúť a vidieť napríklad Vratka Sirágyho, Bibianu Ondrejkovú, Patrika Hermanna, Janku Lieskovskú, Andreu Bučko, Miša Kalmana, Majku Závodskú, Erika Michálka, Michala Rusňáka, Dana Antálka, Maroša Baňasa.

Na priehrade bude pripravený bohatý program plný zaujímavých diskusií s rôznymi odborníkmi či známymi osobnosťami. Prihovorí sa správkyňa Nadácie Výskum Rakoviny, nebude chýbať rozhovor s lekárom o problematike prevencie pred nádorovými ochoreniami a zdravom životnom štýle.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať jazdu na tzv. kostitrase a spoznajú desaťnásobného majstra sveta v jazde na vysokom bicykli Jozefa Zimovčáka, ktorý na ňom sedemkrát obišiel celú zemeguľu. Psychoterapeutickú metódu canisterapia a jej pozitívne pôsobenia na zdravie človeka predstaví o. z. Cerberus. A s moderátorom počasia TV Markíza a tiež finalistom Let’s Dance Vratkom Sirágim spoločne otvoríme jeho trinástu komnatu.

Nezabudnite, že tento deň je nielen o športe, ale aj o podpore skvelej veci. Takže pripojte sa, zažite nezabudnuteľný deň a pomôžte nám posunúť výskum rakoviny o krok ďalej.


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV