Mesto Skalica zrevitalizovalo vnútroblok medzi ulicami Športová a Koreszkova. Modernizovaný priestor je nielen príjemným estetickým doplnkom mestského prostredia, ale prináša aj rôzne možnosti na oddych a zábavu pre deti. Informuje o tom mesto na svojej webstránke.

foto Skalica.sk

Vo vnútrobloku medzi ulicami Športová a Koreszkova bola uskutočnená revitalizácia s dotáciou z Integrovaného regionálneho operačného program (IROP) 897 985,63 €. “Príjemný verejný priestor ponúka príležitosti na oddych a zábavu pre deti. Ihrisko je vybavené kolotočom so sedením, domčekom so šmýkačkou, hojdačkami a lanovou pyramídou,” uvádza mesto.

Plocha draka Knihy.Zahori

Revitalizácia zahŕňala úpravy spevnených plôch a zelene. “Zriadili sa kvetinové lúky a okrem okrasných cibuľovín je vysadených 85 kusov solitérnych stromov. Prostredie sa doplnilo o lavičky, stojany na bicykle, oplotenia kontajnerov a nové stožiare verejného osvetlenia. Súčasťou bola prestavba betónových parkovísk na plochy so zatrávňovacími dlažbami a rekonštrukcia chodníkov,” dopĺňa mesto Skalican na svojej webstránke.


.
Toto je čítané

Diaľnica D2 v smere do Bratislavy je pri Kútoch prejazdná len v jednom pruhu

Diaľnica D2 je od pondelka (29.4.) 10.00 h v smere do Bratislavy…

Lakovanie a Pieskovanie