V Gajaroch sa v septembri opäť stretnú milovníci histórie a vojenskej techniky. Vojenské múzeum ľahkého opevnenia Gajary v spolupráci s KVH PS Záhorská Ves, obcou Gajary a občianskym združením TJ Sokol Gajary organizuje 4. ročník stretnutia vojenských historických vozidiel pod názvom Hranica.

Podujatie sa bude konať v prístavisku v katastri obce Gajary od 1. do 3. septembra 2023, pričom hlavný deň je naplánovaný na sobotu, 2. septembra.

Jednou z hlavných atrakcií bude výstava rôznych dobových artefaktov, uniforiem a prezentácia bunkrov predvojnového prvorepublikového opevnenia, ako aj prezentácie klubov vojenskej histórie. Podujatie tiež ponúka účastníkom šancu ukázať svoju vojenskú techniku v akcii prostredníctvom spanilej jazdy naprieč Záhorím s následným vyhodnotením v prístavisku.

“Podujatie je určené predovšetkým pre kolesovú techniku bez rozdielu roku a obdobia výroby. Pre zúčastnených sú pripravené ceny za najkrajšie auto, motorku, uniformu a iné kategórie. Registrácia vozidiel a účastníkov je možná do 26. augusta,” informujú organizátori, ktorí srdečne pozývajú priateľov histórie a vojenskej techniky.


.

BM Salon EV