Aktualizované 11:23 → Dnes (18.08.2023) v ranných hodinách došlo na 6. kilometri diaľnice D2 v smere do Českej republiky k tragickej dopravnej nehode medzi nákladným vozidlom zn. MAN a osobným vozidlom zn. Audi A4. Diaľnica je už sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu. 

Podľa doposiaľ zistených informácií mal vodič osobného vozidla naraziť do zadnej časti pred ním idúceho nákladného vozidla a následne došlo k odrazeniu osobného vozidla do priekopy.

Vodič osobného vozidla zraneniam na mieste podľahol a ďalšie štyri spolucestujúce osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice. Dychová skúška u vodiča nákladného vozidla bola s negatívnym výsledkom.

Macek Knihy.Zahori

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. “Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol,” uviedla pre TASR hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. “Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,” informovala Hopjako

  • Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania.

Z toho dôvodu je realizovaný odklon cestnej premávky na výjazde smer Malacky po štátnej ceste I/2.

“Zároveň žiadame vodičov, aby sa uvedenému úseku vyhli a použili na presun alternatívne trasy. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Jana Šimunková.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Trnavské rádio Tak akorát 2024