Po roku sme sa dočkali výstavy tých najlepších áut a motoriek. Bratislavské nákupno-zábavné centrum Bory Mall otvára svoje brány všetkým značkám, ktoré prinášajú novinky, ale aj testovacie jazdy. MOTOSALÓN 2023 – nabitá pasáž krásnych áut. To je to, na čo sa určite tešíte aj vy! Tohtoročnou zaujímavosťou budú offroadové autá. No otestujeme tiež vás. Pripravená je totiž Škola bezpečnej jazdy. Tak príďte za nami 22. až 24. septembra.

V poradí siedmy ročník podujatia Motosalón značí, že sa medzi vami teší neustálej obľube. A to nás ženie dopredu vymýšľať stále niečo nové a lepšie. Preto sme cez rok nezaháľali a pripravili nezabudnuteľnú akciu, ktorú zase raz o čosi viac okoreníme. Od piatka až do nedele sa vám v interiéri, ale aj exteriéri Bory Mall predstavia modely áut a motoriek značiek Nissan, Ford, Hyundai, Citroën, Opel, Peugeot, BMW, Audi, Dacia, Renault, Suzuki, Mercedes, Kia, Alfa Romeo, Jeep, Fiat, Volvo, KTM, Yamaha, Ferrari a mnohé ďalšie.

Rodinné SUV

Autá ako sú napríklad KIA Sportage či Sorento asi predstavovať nemusíme. No za zmienku napríklad stojí, že práve Kia Sportage sa stala víťazom v ankete “Svetové ženské auto roka”. Špeciálne ocenili bezpečnosť, pohodlie, dizajn, efektívnosť, skvelý pomer hodnoty za peniaze a prijemné jazdné vlastnosti. Toto auto je dokonalé rodinné SUV. Preto, ak premýšľate práve nad jeho kúpou, príďte si ho pozrieť na vlastné oči. Za zmienku stoja tiež vozidlá Mercedes-Benz GLE SUV a kupé. Oba modely prešli faceliftom (prevedenia AMG).

foto motor-car.sk

Vietor vo vlasoch

Čo by to bol za Motosalón bez noviniek. Na cestách určite vyniknete s novým Peugeot 408. Máte možnosť si vybrať medzi benzínovým alebo plug-in hybridným motorom. Jeho športový dizajn oceníte. Predstavia sa tiež Nissan Qashqai, X-trail či Townstar Combi. Milovníkov štýlových áut potešíme modelom Fiat 500X Dolcevita Yacht. Toto SUV je inšpirované slnečným ostrovom Capri a vďaka sklápateľnej streche zažijete nezabudnuteľné dobrodružstvo pri jazde. Práve na Motosalóne budete môcť obdivovať jediné auto na Slovensku v tomto facelifte. O ďalších novinkách a premiérach nebudeme veľa prezrádzať, príďte sa pozrieť a nechajte sa prekvapiť. Bude to stáť za to!

foto fiat.sk

Overte si zručnosti

Tento rok sme sa rozhodli otestovať vaše zručnosti. V sobotu 23. septembra si vyhrňte rukávy a príďte na vonkajšie parkovisko pred Bory Mall. Čaká vás Škola bezpečnej jazdy, ktorú sme pripravili v spolupráci s odborníkmi zo SUPERDRIVE. Preskúšajte sa za volantom pri manévrovaní s autom v tiesnených priestoroch. Pozor, na úspešné prejdenie hlavolamu stačí 7 krokov. Tak čo, trúfate si na túto výzvu? Motorkári si zase vyskúšajú jazdu pomalosti, kde si preveria svoj posed na motorke, balans či techniku pohľadu. Nebude chýbať ani slalom.

foto Superdrive

Zvládnete to?

Za pozornosť stoja simulátory nárazu a prevrátenia. Cviky demonštrujú, čo sa odohráva pri náraze na pevnú prekážku a tiež slúžia na nácvik vyprostenia z auta. Navodzujú stav, aký vodič zažíva pri prevrátení. Môžete si takisto vyskúšať opilecké okuliare, ktoré simulujú vplyv alkoholu s 1,3 promile v krvi. Počas dňa vám predstavíme napríklad demonštráciu správneho sedenia a mŕtvych uhlov. Ako je možné zmenšiť mŕtvy uhol? To všetko sa dozviete priamo na mieste. Deti rozveselíme dopravným ihriskom, kde sa na kolobežkách a bicykloch naučia správnu jazdu cez križovatku a ďalšie užitočné pravidlá cestnej premávky.

foto Superdrive

Spríjemnite si víkend u nás v Bory Mall. Vidíme sa 22. až 24. septembra na Motosalóne. My sa už nevieme dočkať!

Viac na borymall.sk


.

Trnavské rádio Tak akorát 2024