Po viac ako trojmesačnej rekonštrukcii strojno-technologickej časti senického zimného štadióna začali Rekreačné služby mesta Senica (RSMS) minulý štvrtok s testovaním zariadení a súčasne aj s nalievaním ľadovej plochy. Napriek súčasným extrémnym horúčavám postupuje príprava ľadovej plochy podľa vyjadrení RSMS dobre.

foto Senica.sk

V rámci strojno-technologickej časti športoviska bola vymenená jedna z chladiacich veží, druhá bola nahradená ešte v roku 2016. Okrem toho bola vykonaná generálka kompresora a po štrnástich rokoch bol vymenený výmenník soľanka – čpavok, ktorého zlý stav sa ukázal až po jeho odkrytovaní. Najväčšou rekonštrukciou prešla pôvodná kotolňa na teplú úžitkovú vodu z roku 1978, pri prestavbe z nej zostali iba holé steny, jej vybudovanie stálo viac ako 160-tisíc eur. Celkový rozpočet letných opráv prekročil 320-tisíc eur.

Macek Knihy.Zahori

Na nový ľad sa tešia aj hokejisti HC Dukla Senica, ktorí chcú pred sezónou fanúšikom priniesť päť prípravných stretnutí na domácom ľade.

Základné vstupné na verejné korčuľovanie prešlo z dôvodu zvýšených nákladov úpravou. Z minulosezónnych 2,50 eura bolo zvýšené o 30 centov. Celý cenník nájdete na stránke RSMS. Pre verejnosť by mala byť ľadová plocha otvorená v obvyklých popoludňajších hodinách od soboty 26. augusta.

Zdroj: Senica.sk


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

3D filamenty 2023