Skalický triatlonista Boris Janata zažil v auguste životnú premenu. Po účasti na dvoch pretekoch svetového a európskeho pohára XTERRA World cup sa môže pochváliť kvalifikáciou na XTERRA World Championship 2023 v talianskom Molvene. Predstavenie Borisa v medzinárodných súťažiach je dokazom jeho odhodlania a odvahy postaviť sa svetovej elite.

Borisovi nezačala sezóna najlepšie. “Mal som zdravotné problémy, trápil som sa. Veľmi som chcel, ale pocit z pretekov nebol taký, na aký som mal natrénované,” hovorí so zmiešanými pocitmi. Stretol sa tiež s problémami s kolenami. Avšak, Borisov optimizmus a silná vôľa ho priviedli k účasti na majstrovstvách Slovenska, hoci sám pripúšťa, že oddych by bol možno vhodnejší.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

No táto sezóna mala pre Borisa aj svoje svetlé chvíle. “Bol to môj dlhoročný sen postaviť sa na štart s najlepšími a ten sa mi splnil,” hovorí Boris s hrdosťou o svojej účasti na svetovom poháre XTERRA v Prachaticiach. Tento pretek priniesol Skalickému triatlonistovi 38. miesto v elitnej kategórii, čo je úctyhodný výkon, ktorý sa odrazil v jeho slovách: “Bol to môj pretek sezóny a zatiaľ výsledok, ktorý si najviac cením. Je to pre mňa veľká motivácia do ďalšej práce.”

Jeho výkony pokračovali vo vzostupnej linii aj nasledujúci týždeň v Nemecku, kde obsadil vynikajúce 32. miesto. “Je to úplne iný level pretekania, keď stojím na štarte s najlepšími. Bojuje sa o každú pozíciu, sekundu,” komentuje Boris a zdôrazňuje, že oproti minulému roku zaznamenal obrovský progres.

Významnú úlohu v jeho úspechoch zohráva aj tréner Tomáš Jurkovič. “Načasovanie formy naozaj vyšlo, za čo vďačím trénerovi Tomáš Jurkovič,” uzatvára Boris.

Borisa Janatu podporujú


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

BM Salon EV