V sobotu (2.9.) sa Borský Mikuláš stane miestom stretnutia pre milovníkov modelárstva. V Kultúrnom dome pripravujú výstavu plastových a papierových modelov, ktorú obohatí medzinárodná účasť. Návštevníci môžu očakávať nielen bohatú kolekciu modelov, ale aj prezentácie RC modelov, zaujímavé workshopy, príležitosť na nákup a samozrejme občerstvenie.

Už od 8:00 rána môžu účastníci registrovať svoje modely. Oficiálne zahájenie výstavy je naplánované na 10:00 hodinu a potrvá až do 15:00. Kto má záujem zistiť, ako si poradili vystavovatelia v jednotlivých kategóriách, môže sa pridať o 15:30, kedy budú vyhlásené výsledky súťaže.

Hlavným motívom tohto roku je civilná technika. Modely automobilov, kamiónov a motorky tak budú hrať prím. No fanúšikovia vojenskej techniky, lietadiel či rôznych figúrok sa tiež nebudú nudiť.

Hodnotenie modelov bude mať svoje špecifiká a zaujímavosti. Modely budú hodnotiť týmy, ktoré sú zložené z troch členov. Títo členovia sú zároveň modelármi, ktorí sa venujú konkrétnej kategórii. Vo výsledku to znamená, že hodnotenie bude naozaj objektívne a založené na skutočných skúsenostiach. V každej kategórii sa ocenia traja najlepší.

Okrem výstavy samotnej sa môžete tešiť aj na zaujímavé workshopy. V kinosále Kultúrneho domu v Borskom Mikuláši bude od 11:00 Marek Zindulka hovoriť o “weatheringu” vojenskej techniky. O 13:00 sa predstaví Jan Merhaut s workshopom zameraným na chrom a lesklé povrchy modelov.

V prípade, že máte záujem o maľovanie figúrok do wargamingu, počas celého dňa môžete navštíviť predajné miesto TabletopWargaming.sk.

Vstup na výstavu je pre verejnosť úplne zdarma, takže ak hľadáte ideálny program na sobotné dopoludnie a skoré odpoludnie pre deti a celú rodinu, neváhajte a príďte sa pozrieť.


.
Toto je čítané
Prvomájové Malacky

Kompletný program Prvomájových Malaciek

Pozrite si kompletný program Prvomájových Malaciek a mapku areálu. Hlavné pódium 9.45…

3D filamenty 2023