Mesto Skalica zaznamenáva s rastúcim počtom automobilov stále väčšie problémy s parkovaním, hlavne v centrálnej mestskej zóne. Avšak nový projekt, ktorý mesto plánuje spustiť, by mohol priniesť významné zlepšenie pre všetkých občanov.

  • Už od 4. septembra bude spustený pilotný projekt rýchloobrátkového parkovania.

Tento projekt, podľa informácií na oficiálnej stránke mesta na sociálnej sieti Facebook, bude na štyroch konkrétnych miestach v meste, kde sa vytvorí celkovo 53 parkovacích miest:

  • Potočná ulica: 17 miest (medzi Kaviarňou pod lampou a predajňou Coop Jednota)
  • Štefánikova ulica: 10 miest (od pasáže po pekáreň)
  • Námestie slobody: 8 miest (oproti mestskému úradu) a ďalších 18 miest (oproti Domu kultúry)
Záhorácke rádio 2024 01

Tí, ktorí prídu do mesta budú môcť v týchto zónach parkovať zdarma po dobu jednej hodiny. Po uplynutí tejto hodiny budú musieť svoje vozidlo premiestniť. Takéto parkovanie bude platné každý pracovný deň od 7:00 do 17:00 a bude monitorované kamerovým systémom mestskej polície. Mimo týchto hodín bude parkovanie neregulované ako doteraz.

Základným účelom tohto kroku je zabezpečiť, aby občania mali dostupné krátkodobé parkovacie miesta počas pracovných dní a mohli tak v centre mesta efektívne vybaviť potrebné záležitosti.

Okrem toho mesto informovalo aj o blížiacom sa ukončení projektu Moderné technológie mesta Skalica, ktorý zahŕňa inštaláciu 502 parkovacích senzorov v centrálnej mestskej zóne. Táto technológia umožní vodičom presne vidieť, kde sú voľné parkovacie miesta v reálnom čase a tak výrazne uľahčí hľadanie parkovania.

Mesto Skalica sa snaží aktívne riešiť problém s parkovaním a prispôsobiť sa moderným technologickým trendom. Tieto nové opatrenia môžu významne prispieť k zlepšeniu dopravnej situácie v meste a taktiež zvýšiť komfort občanov pri vybavovaní každodenných záležitostí.

Ďalej: Parkovanie na šaštínskom námestí je spoplatnené ↵


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

3D filamenty 2023