Počas uplynulého týždňa sa konalo viacero významných športových podujatí, dokonca aj najvyššieho rangu. A medzi športovcami s dvojkrížom na hrudi malo svoje zastúpenie aj Záhorie.

Ema Hačundová
Ema Hačundová

Atletika
V neďalekej Budapešti sa konali atletické Majstrovstvá sveta, na ktorých štartovala aj Ema Hačundová z Borského Mikuláša, členka Dukly Banská Bystrica. Po nedávnej striebornej medaile zo Svetovej univerziáde v čínskom Čcheng – tu, jej v Budapešti medailu na krk nezavesili. V najdlhšej chodeckej disciplíne na 35 km obsadila 31. miesto.

Malacké pohľady Knihy.Zahori
Lívia Kúbeková
Lívia Kúbeková

Hokej
Reprezentantky hokejového družstva žien Slovenska štartovali na Majstrovstvách sveta A – skupiny I. divízie v čínskom Šen-Čen. Hoci do Číny odchádzali s úmyslom postúpiť do elitnej ženskej kategórie, nakoniec všetky svoje zápasy prehrali a vypadli o kategóriu nižšie. Členkou kádra žien bola aj Lívia Kúbeková z HK 91 Senica.

 

Box Club Holíč Kristián Harasník
Box Club Holíč Kristián Harasník

Box
V slovinskom Maribore sa konali Majstrovstvá Európy 13 – 14 ročných boxerov. Veľký úspech na nich dosiahol Kristián Harasník z Jablonice, člen Box Club Holíč, ktorý sa prebojoval v kat. do 48 kg až do záverečného finále. Zverenec trénerov Bielika, Hŕíbu a Horného v ňom síce podľahol Yashua Flemingovi z Anglicka, no aj zisk striebornej medaily je pre mladého Záhoráka obrovským úspechom.

 

Volejbal
V súčasnosti prebiehajú Majstrovstvá Európy vo volejbale žien, na ktorých štartovali aj reprezentantky Slovenska. Základné skupiny sa hrali v Belgicku (Gent), Taliansku (Turín), Nemecku (Düsseldorf) a Estónsku (Tallinn). Práve v Tallinne odohrali základnú skupinu naše reprezentantky, v ktorej obsadili 3. miesto za Holandskom a Francúzskom, ale pred Španielskom, Fínskom a domácim Estónskom. Postúpili do osemfinále, v ktorom však prehrali s Bulharskom 2:3 (viedli už 2:0) a obsadili konečná 10. miesto, čo je však najlepšie umiestnenie v histórii ženskej reprezentácie na tomto podujatí.

Členkou reprezentácie Slovenska bola aj Seničanka Diana Návratová, odchovankyňa senického volejbalu v súčasnosti hráva za VKP Bratislava.


.
Toto je čítané

Futbal: Trenčania ukončili skalickú sériu bez prehry

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 7. kola nadstavbovej časti Niké…

Trnavské rádio Tak akorát 2024