Bratislavský samosprávny kraj (BSK) organizuje ďalšie očkovanie proti ľudskému papilomavírusu HPV. Prispieva tak k prevencii onkologických ochorení. V poradí už šiesty očkovací deň sa uskutoční 8. 9. 2023 od 13tej hodiny v zdravotnom stredisku na Rovniankovej 1 v Zrkadlovom Háji v bratislavskej Petržalke. V tento deň budú zaočkovaní tak záujemcovia o prvé dávky, ako aj tí, ktorí sa prídu preočkovať.

Ľudský papilomavírus HPV je medzi ľuďmi mimoriadne rozšírený. Spôsobuje zhubné ochorenia ako rakovina krčka maternice, vagíny, penisu či konečníka. Preto je očkovanie vhodné tak pre deti ako i dospelých a tak pre dievčatá a chlapcov, ako aj ženy a mužov.

„Prevencia je veľmi dôležitá a to v každom veku. Častokrát dokonca býva lacnejšia, ako potom následná liečba. Rovnako s prevenciou súvisí aj osveta. Stále prevláda tendencia, že je to tabu. Nie je to však správna cesta. Preto robíme túto osvetu a zdôrazňujeme aký význam má v prípade zdravia prevencia a očkovanie,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Vakcína je vhodná pre všetky vekové kategórie od 9 rokov. Očkovacia schéma je pre deti do 15 rokov dvojdávková a trojdávková pre starších ako 15-ročných. Očkovanie proti HPV je bezplatné, teda hradené zo zdravotného poistenia, pre všetky 12-ročné dievčatá a chlapcov. Staršie deti a dospelí si však vakcínu musia uhradiť.

Očkovanie proti HPV sa uskutoční v piatok 8. septembra od 13:00 hodiny v zdravotnom stredisku na Rovniankovej 1 v Zrkadlovom Háji v bratislavskej Petržalke.

Zaregistrovať sa môžete tu ↵


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

BM Salon EV