Eko deň bude plný aktivít pre deti, divadielok, super diskusií aj netradičného hudobného vystúpenia. Uskutoční sa v mestskom parku v Senici v piatok 8. 9. od 13:00.

Pre deti budú okrem rôznych stanovísk, ktoré vyskúšajú ich znalosti ohľadom triedenia odpadkov, pripravené aj dielničky, kde si z odpadového materiálu vyrobia hračku pre psíka, ceruzkovú vrtuľku, či odznak. Ďalej si môžu vyrobiť cukrovú vatu pomocou alternatívneho pohonu (šliapaním na bicykli), či vyskúšať koleso šťastia. Kultúrny program pre deti o 15:00 odštartujú Fifo s Vierkou a ich interaktívne divadlo „Na prádzninách“. Po nich o 16:30 príde na rad Divadlo Na Hojdačke s bábkovým divadlom „KoloBEH vody“. Pre starších budú pripravené diskusie. Prvá s cestovateľom Radoslavom Hoppejom o 16:00, ktorý je známy na instagrame ako Nie je túra bez Štúra. A druhá o 17:00 s biológom a ekológom Ladislavom Mikom o tom, ako sa mení naša klíma, ale aj pôda a aký vplyv to má na naše pestovanie. Eko deň o 18:00 uzatvorí hudobná skupina Vrbovskí víťazi a ich netradičné hudobné vystúpenie na podomácky vyrobených nástrojoch. Máte sa na čo tešiť.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Okrem tohto sa dozviete techniky správneho vykurovania, ktoré vám ukáže Ministerstvo životného prostredia spolu s Cechom kachliarov SR. Môžete sa ich opýtať aj ako dbať na bezpečnosť a pravidelnú údržbu vykurovacích zariadení. Budú aj stánky s eko produktami, SWAP kníh aj SWAP oblečenia.

Tak neváhajte, zoberte svoje malé ratolesti, príďte sa zabaviť, ale aj dozvedieť niečo o ochrane prírody. Tento piatok 8. 9. od 13:00 do mestského parku v Senici.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

BM Salon EV