Slovenská pošta v uplynulých dňoch informovala, že od 1. septembra ruší svoju pobočku v Kauflande v meste Malacky. Kontaktné miesto Pošta – partner plus tu bolo zriadené po tom, čo bola zrušená pobočka Pošta 3 na Juhu. V meste tak zostala už len jediná pobočka.

ilustračné foto

Na sídlisku Juh fungovala pobočka od roku 2007, pričom zrušiť ju chceli už pred šiestimi rokmi, vo februári 2017. “Vtedy však prišli predstavitelia pošty na rokovanie s vedením mesta a vopred informovali o svojom zámere. Rokovania napokon vyústili do toho, že Slovenská pošta zvážila argumenty samosprávy a svoje rozhodnutie prehodnotila,” uviedla hovorkyňa radnice Ľubica Pilzová.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Začiatkom tohto roka však mesto dostalo už definitívnu informáciu, že pobočku na Juhu zrušia. V liste od generálneho riaditeľa Slovenskej pošty sa okrem iného uvádzalo, že prevádzka pošty bola z viacerých hľadísk vyhodnotená ako neefektívna. Hoci primátor Malaciek Juraj Říha s týmto krokom nesúhlasil a navrhované nové pracovisko v Kauflande nepovažoval za adekvátnu náhradu, nebolo to nič platné. Obyvatelia sídliska zostali bez pošty.

Slovenská pošta teraz zrušila aj pobočku v Kauflande a obyvatelia okresného mesta si musia zvyknúť, že k dispozícii im zostala už len pošta Malacky 1 na Zámockej ulici. Tá aspoň od 1. septembra predĺžila otváracie hodiny, takže od pondelka do piatka budú jej služby k dispozícii od 8. do 19. h, v sobotu bude otvorená od 8. do 12. h.


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Trnavské rádio Tak akorát 2024