Včera (11.9.) vo večerných hodinách zasahovali viaceré policajné hliadky vo Veľkých Levároch, kde došlo k záchytu  11 nelegálnych migrantov.

Na základe poznatkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Prezídia PZ sme na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave prijali oznámenie o úniku podozrivého vozidla zn. Mercedes – Benz, ktoré sa presúvalo z územia Maďarska po diaľnici D2 v smere na Českú republiku.

Následne bola zistená doplňujúca informácia, že toto vozidlo doprevádza ďalšie vozidlo Opel Zafira, pričom v oboch vozidlách sa majú nachádzať nelegálni migranti. Obe vozidlá boli prenasledované policajnými hliadkami. Jedno z vozidiel, a to Opel Zafira zišlo z diaľnice D2 na štátnu cestu I/2 smerom na Sekule.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Pred obcou Veľké Leváre policajné hliadky vytvorili zo služobných vozidiel uzáveru a vodič prenasledovaného vozidla prudko strhol riadenie, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do oplotenia.

Ihneď po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna z nich sa dala na útek. Policajné hliadky začali podozrivú osobu prenasledovať, pričom na jej zastavenie použili výzvy a varovné výstrely do vzduchu.

Osobu sa podarilo napokon zadržať. V rámci úkonov na mieste bolo zistené, že vo vozidle sa nachádzalo 11 nelegálnych migrantov, medzi ktorými bola jedna žena a dve deti.

Druhé prenasledované vozidlo bolo zastavené policajnými hliadkami na území Krajského riaditeľstva PZ v Trnave.
Zadržané osoby boli odovzdané cudzineckej polícii k ďalším procesným úkonom.

Informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Jana Šimúnková.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

BM Salon EV