Desiatky tisíc pútnikov priláka každoročne v septembri do Šaštína národná púť k Sedembolestnej Panne Márii.

  • V piatok 15. 9. dva mimoriadne REX-y podporia národnú púť do Šaštína
  • V mimoriadnych vlakoch platí štandardné cestovné aj možnosť uplatnenia zliav, ktoré zákazníkom ZSSK ponúka

Tradícia pútnického miesta na Záhorí siaha do 16. storočia a spája sa s legendou o manželskej kríze Angeliky Bakičovej a majiteľa šaštínskeho panstva, grófa Imricha Czobora. Rodinné nezhody ukončili vytrvalé Angelikine modlitby a šľachtičná dala z vďaky vyrobiť sošku Panny Márie, ktorú dnes možno vidieť na hlavnom oltári monumentálnej šaštínskej baziliky.

Plocha draka Knihy.Zahori

Pre záujem veriacich o národnú púť Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) 15. septembra opäť vypraví mimoriadne vlaky do a zo Šaštína. Tieto vlaky sa každoročne tešia nadštandardnému záujmu zo strany cestujúcej verejnosti, pričom tento rok odhadujeme obsadenosť vlakov v oboch smeroch na viac ako 700 cestujúcich. Aby ZSSK čo najlepšie vyhovela potrebám pútnikov z rôznych regiónov, mimoriadne vlaky vedené na linke Zlaté Moravce – Nové Zámky – Galanta – Trnava – Šaštín-Stráže a späť sú časovo prispôsobené tak, aby prišli do Šaštína vo vhodnom čase pred začiatkom hlavnej slávnostnej pontifikálnej omše so začiatkom o 10:30.

Dva mimoriadne regionálne expresy 30054/30057 budú zastavovať vo viacerých vybraných zastávkach podľa dohodnutého cestovného poriadku (CP). Navyše k uvedeným vlakom je možné dostať sa aj z iných obcí a regiónov, odkiaľ budú vypravené pravidelné osobné prípojné vlaky. Možnosť prípoja je v Nových Zámkoch zo smeru Nitra (Levice s prestupom v Šuranoch) a Štúrovo a v Trnave zo smeru Bratislava, Žilina a Prievidza.


.
Toto je čítané

Grantový program Sadíme budúcnosť je opäť otvorený

Chýbajú vo vašom okolí aleje, remízky či ovocný sad? Grantový program Sadíme…

Trnavské rádio Tak akorát 2024