Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť prijíma návrhy kandidátov na Ocenenia BSK. Obyvatelia, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v kraji ich môžu navrhovať do konca decembra. Ocenení môžu byť jednotlivci i organizácie. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Najvyšším ocenením BSK je Výročná cena Samuela Zocha. Bratislavský kraj udeľuje tiež Pamätný list Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK, Cenu verejnosti a Ďakovný list predsedu BSK. In memoriam sa udeľuje titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhuje predseda BSK.

Prihlasovací formulár je zverejnený na webe kraja. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného, jeho stručný životopis a odôvodnenie nominácie. Formulár zároveň musí byť vlastnoručne podpísaný obom stranami. V prípade návrhu na ocenenie in memoriam je potrebný súhlas žijúcej blízkej osoby. Návrhy je možné podávať do 31. decembra, a to osobne, poštou alebo elektronicky. Laureátov vyberajú poslanci Zastupiteľstva BSK.

Macek Knihy.Zahori

BSK doteraz ocenil viac ako stovku osobností. Spolu ocenil už vyše stovku významných osobností kraja. Ide o osobnosti z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, vedy, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti.


.
Toto je čítané

Záhorie môžu v pondelok večer zasiahnuť búrky

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal, na pondelok (6.5.) večer, výstrahu prvého stupňa pred…

3D filamenty 2023