Na zápas 7. kola Niké ligy nebudú Skaličania radi spomínať. Predchádzali mu totiž okolnosti, ktoré negatívne ovplyvnili ich výkon na trávniku. V noci zo stredy na štvrtok sa u 17 hráčov a troch trénerov vrátane Pavla Majerníka objavili žalúdočné problémy a niektorí skončili na infúziách.

foto mfkskalica.sk

Deň pred piatkovým zápasom vynaložil MFK maximálne úsilie, aby bol zápas v Podbrezovej preložený. Všetky lekárske správy, ako aj stanovisko hlavného regionálneho hygienika RÚVZ v Senici s odporúčaniami na režimové opatrenia a telesné šetrenie hráčov, boli predložené na Úniu ligových klubov (ÚLK) so žiadosťou o odloženie duelu. Bohužiaľ, neboli dostačujúce. Podľa vyjadrenia ÚLK Skaličania nepožiadali o odloženie oficiálnou cestou…

Niké liga 7. kolo

 FK Železiarne Podbrezová – MFK Skalica 1:0 (0:0)

Gól: 52. Bakaľa. Rozhodovali: Glova – Pozor, Štofík
ŽK: Assinor, Špyrka – Vlasko, Matejov, Krčík, Mášik, Nagy
ČK: 44. Vlasko (Skalica) po 2. ŽK
Divákov: 1489

FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Paraj (46. Špyrka), Bakaľa, Ďatko (90. Talakov) – Galčík (86. Kabongo), Kuzma (46. Assinor), Ridwan (46. Okunola)

MFK Skalica: Junas – Krčík, Mášik, Palacios, Černek – M. Nagy – Matejov, Alves (46. Moura), Vlasko, Yao (62. Smékal) – Sobczyk (80. Kousal)

Pálfyovci Knihy.Zahori

Na zápas do Zelpo arény vycestovali Skaličania v oklieštenej zostave, takže z pozície trénera Majerníka sa nedalo hovoriť o taktike a štýle hry, ale skôr o tom, či bude mať koho na hraciu plochu poslať. Od úvodu tak mali domáci prevahu a Záhorákov pritlačili na ich polovici, kde sa hostia snažili dobre brániť. Viacerými efektnými zákrokmi v zápase sa prezentoval brankár Martin Junas, ktorý svoj tím výrazne podržal. Podbrezová sa snažila vytvárať tlak, ktorému však Skaličania statočne odolávali, ba občas hrozili aj rýchlymi protiútokmi. Zdravotné problémy hostí sa v priamom prenose pred TV kamerami potvrdili v 23. minúte, keď Davi Alves klesol na trávnik a vyprázdnil naň obsah svojho žalúdka. Hra bola na pár minút prerušená a Davi napriek nepohode pokračoval v hre. V 39. minúte sa už železiari tešili z gólu, no VAR potvrdil, že mu predchádzal Ďatkov faul. S pribúdajúcim časom a ubúdaním síl bolo na hráčoch MFK badať frustráciu, čomu nepomohol ani moment v 44. minúte, kedy Ján Vlasko zbytočne fauloval a po druhej ťltej karte videl aj červenú…

Do 2. polčasu tak išli Skaličania síce za stavu 0:0, ale oslabení o jedného hráča. Tlak domácich narastal a brankára Junasa postupne preverili Grešák či Kováčik. Gólový moment priniesla 52. minúta, kedy si pred hranicou šestnástky spracoval prihrávku Bakaľa a prudkou strelou otvoril skóre: 1:0. V 67. minúte mohol ten istý hráč pridať druhý gól, ale opečiatkoval pravú žrď skalickej brány. Ďatkovu šancu potom zastavil zákrok Moura, na projektil Kováčika zase výborne zareagoval Junas. Krátko pred koncom zápasu bolo na mnohých Skaličanoch vidieť, že sú na pokraji svojich fyzických síl. Napriek tomu už železiarom nedovolili skórovať, a po statočnom boji prehrali len najtesnejším rozdielom.

Pavol Majerník, tréner MFK: “Po situácii, v akej sme boli posledné dva dni, nebudem tento zápas hodnotiť. Musím však sňať klobúk dolu pred chalanmi, že takýto fyzicky náročný zápas zvládli v zdraví…”


.
Toto je čítané

Malačan Anton Pašteka je najstarším aktívnym rozhodcom hádzanej na Slovensku

Pedagóg a poslanec Mestského zastupiteľstva v Malackách Anton Pašteka (75) je najstarším…

Trnavské rádio Tak akorát 2024