Historická Skalica má za sebou najväčšie podujatie tohto roka. Skalické dni vystriedal Skalický jarmok, ktorého devízou bol nielen bezplatný vstup pre všetkých, ale aj bohatý program s úžasným hudobným vyvrcholením.

Kto v piatok 8. a v sobotu 9. septembra zavítal do Skalice, urobil dobre. Centrum mesta ho privítalo jarmočnou atmosférou, stánkami s občerstvením a rôznymi výrobkami ľudovo-umeleckého charakteru, ako aj množstvom kultúrnych vystúpení. V rámci nich sa predstavili napr. Dance group Taxis, Olympic Revival Band, Majself, Sám Sebou či Nocadeň. Čerešničkou na torte bol sobotňajší večerný koncert skupiny Hex, ktorá zaplnila Námestie slobody a vytvorila takú šou, že si nadšený dav vyžiadal jej návrat na pódium. “Za svoj život som navštívila už desiatky koncertov, no tento bol jeden z najlepších, aký som kedy videla. Hex urobil neskutočnú atmosféru, námestie doslova praskalo vo švíkoch. A keď sa vracali na pódium, bolo to neopísateľné. Zimomriavky mám ešte teraz,” komentovala vystúpenie populárnej skupiny primátorka Oľga Luptáková.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Návštevníci si mohli všetky pripravené podujatia vychutnať bez toho, aby siahli do peňaženky. Mesto zvolilo nový koncept a po dlhých rokoch bolo podujatie voľne prístupné. Novú koncepciu odporučila aj Komisia pre kultúru, cestovný ruch, miestne tradície a družobné styky,” vysvetľuje predseda komisie a dlhoročný aktivista kultúry v meste Ľuboš Beňa.

Dnes je už isté, že zavedenie novej koncepcie bol dobrý krok. Takú návštevnosť, aj vzhľadom k dnešnej neistej dobe, mesto už roky nepamätá, k čomu prispelo aj vydarené počasie. Dokonca aj kritizovaný skorší termín jarmoku oproti Skalickým dňom sa ukázal byť dobrým strategickým ťahom. “V minulosti podujatie organizovala externá firma, ale tohtoročná organizácia v plnej kontrole mesta potvrdila, že Skalica je silné mesto a má skvelý tím na zvládnutie takéhoto podujatia. Určite sa nájdu nedostatky, ale skvelá atmosféra a takmer plné mesto návštevníkov nenechali nikoho na pochybách, že Skalica sa znova stala mestom, kde to žije,” dodáva Beňa.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Trnavské rádio Tak akorát 2024