Na bezpečnosť detí pri prechádzaní cez priechody pre chodcov cestou do školy dohliadajú v meste Senica už niekoľko rokov tzv. prechodári, ktorých zamestnáva na dohodu o pracovnej činnosti Mestská polícia Senica. Aj tento rok bude 17 najfrekventovanejších priechodov a najviac vyťažených trás v okolí škôl vďaka nim bezpečnejších.

foto Mesto Senica

V rámci prevencie a inštruktáže nových prechodárov bolo možné stretnúť na niektorých priechodoch pre chodcov aj príslušníkov mestskej polície, ktorí učili deti ako bezpečne prejsť cez cestu a vyhnúť sa kolíziám a stretom s vozidlom, prípadne iným účastníkom cestnej premávky. Zároveň novým prechodárom v rámci inštruktáže názorne predviedli, ako bezpečne zastavovať vozidlá, a vysvetlili im základné povinnosti vodičov a chodcov v zmysle zákona o cestnej premávke. Deťom, ktoré samé absolvovali prvý školský deň, rozdali reflexné prvky, aby boli počas jesene a zimy cestou do školy dobre viditeľné.

Dohliadať na bezpečnosť chodcov budú prechodári počas školských dní od 7:00 do 8:00 h, na exponovanej ceste na Vajanského ulici pri ZUŠ budú priechod riadiť aj popoludní od 12:30 do 15:00 h.


.